featured

XRP, istediği yükseliş ivmesini neden bir türlü kazanamıyor? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, son zamanlarda oldukça durgun. Bu yüzden çift haneli kazançlar elde etmekte zorlanıyor. Kripto para piyasası bir miktar toparlandı. Bu süreçte altcoin’lerin çoğu yatırımcıların yüzlerini güldürecek ralliler yaptı. Ancak XRP, bunlardan biri olmayı başaramadı.

Haftalık fiyat grafiği analizi:

XRP fiyatı, 1,9 dolarda bulunan arz bölgesinden reddedildiği için son aylarda gösterdiği yükseliş momentumunu sürdürmekte zorlandı.

XRP, temelde güçlü bir kripto para birimi olmasına rağmen yükselişe geçmek için mücadele etmesi gerekiyor. Altcoin, son zamanlarda 0,3 ila 0,38 dolar arasında işlem görüyor.

XRP grafik

Haftalık grafikteki fiyatın, gerçek bir yükselme şansına sahip olması için oluşturduğu aralıktan çıkması gerekiyor. Kanalın 0,38 dolarda olan üst bandı, grafiğin yukarı yönlü büyük bir hareketini önleyerek altcoin için direnç olarak hareket etmeye devam ediyor.

Gözde altcoin’in 0,42 dolar ve sonrasında 0,55 dolara yükselmesi için bu bölgenin üzerine çıkması gerekiyor. Yani, daha yüksek seviyelere çıkabilmesi için bu kanalın üzerinde tutunmayı başarmalı. XRP fiyatı iyi bir hacimle yükselirse, trend güçlü olacaktır. Öte yandan, başarısız olursa satışlar hızlanacak ve 0,3 dolar bölgesi yeniden test edilecektir.

Haftalık grafikte altcoin için takip edilmesi gereken direnç noktaları 0,38 dolar ve 0,42 dolar seviyelerinde iken, destek noktası ise 0,3 dolar seviyesinde bulunuyor.

Günlük fiyat grafik analizi:

Fiyat bu aralıktan çıkmak için küçük bir hacimle değişmeye devam ettiği için günlük zaman diliminde oldukça dalgalı bir hareket görülüyor. XRP, 0,5 dolar seviyesinde tutunamadığı için 0,3 dolara bir düşüş yaşamıştı.

0,3 dolara dokunduktan sonra gözde altcoin, o bölgeden sıçradı. Fiyat, 50 EMA seviyesinin üzerinde tutmaya çalıştı. Ancak bu bölgeden reddedildi. 50 EMA değerine karşılık gelen 0,36 dolar, XRP fiyatı için direnç görevi görüyor.

Günlük zaman diliminde, altcoin’in fiyatı şu anda 50 EMA’nın altında reddedilen 0,33 dolar civarında işlem görüyor. Güçlü bir yükseliş için fiyatın 50 EMA seviyesini kırması gerekiyor.

Günlük grafikte Göreceli Güç Endeksi (RSI) 50 işaretinin altında bulunuyor. Bu da düşük satın alma siparişi hacmini gösteriyor.

Günlük grafikte gözde altcoin için takip edilmesi gereken direnç noktaları 0,35 dolar ve 0,38 dolar seviyelerinde iken, destek noktası ise 0,3 dolar seviyesinde bulunuyor.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin