Visa kripto danışmanlığı hizmeti verecek

Visa, kripto danışmanlık hizmeti verecek!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Küresel ödeme ağı Visa, müşterilerin kripto endüstrisinin çeşitli bölümlerini anlamalarına yardımcı olmak için kripto danışmanlık hizmetleri başlatarak, gelişen kripto pazarının derinliklerine doğru ilerliyor.

Ödeme ağı, yayınladığı bir duyuruda, “dijital para birimlerinin popüler bilinçte daha fazla yer aldığını” kabul etti. Bu, kriptoyu benimsemeye istekli olanların önce ekosistemi anlamalarına yardımcı olabilecek güvenilir danışmanlık hizmetlerine duyulan ihtiyacı yaratır.

Firma ayrıca, takas edilemeyen tokenler (NFT’ler) ve dijital para birimlerini keşfeden merkez bankaları için danışmanlık hizmetleri sunmayı ve müşterilere arka uç operasyonlarının yönetiminde yardımcı olmayı hedeflediğini belirtti.

Visa’nın danışmanlık hizmetlerini kullanan bölgesel bir ABD kredi kuruluşu olan UMB Bank’ın başkan yardımcısı Per Uma Wilson, “Visa’ya dijital para birimi ve önümüzdeki yıllarda müşterilerimize hizmet verirken çeşitli iş kollarını ilgilendiren kullanım örnekleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için geldik.” dedi.

Visa’nın hamlesi, küresel kripto benimsemesinin rekor seviyelerde olduğu ve kriptoya yönelik yatırımcı talebinin ezici olduğunu ortaya koyan bir Visa araştırmasından sonra geldi.

Visa araştırması sonucu: Kripto neredeyse evrensel

Visa tarafından yapılan ve ABD ve Birleşik Krallık dahil sekiz pazarda 6.000 finansal karar verici arasında gerçekleştirilen anket, kripto farkındalığının “neredeyse (%94) evrensel” olduğunu keşfetti.

Rapora göre kripto, küçük bir yatırımcı topluluğunu içeren niş bir varlık sınıfından, ana akım ve yeni benimseyenler için giderek daha erişilebilir olan geniş bir pazara doğru ilerliyor.

Ayrıca anket, sektöre aşina olan yetişkinlerin yaklaşık %33’ünün, servet oluşturma ve paranın geleceği olarak kriptoya olan inanç dahil olmak üzere temel nedenlerle dijital varlıklara zaten sahip olduğunu veya bunları kullandığını ortaya koydu.

Mevcut kripto sahipleri arasında, %80’den fazlası, kripto varlıklarını perakendecilerde harcamalarını sağlayan kripto bağlantılı kartlarla ilgilendiklerini söylerken, %84’ü dijital varlıklar şeklinde geri ödeme kuponları sunan kartlara ilgi duyduğunu belirtti.

Katılımcıların %18’i kullandıkları mevcut bankaları kripto ile ilgili ürünler sunan bir banka için bırakmaya istekli olduklarını söyledi. Bu oran, gelişmekte olan pazarlarda %24’e kadar çıktı.

Visa’nın Veri ve Ticaret Çözümleri ekibinin Küresel Başkanı Terry Angelos, “Kripto, para hareketi ve dijital mülkiyet için teknolojik bir değişimi temsil ediyor” dedi ve ekledi, “Tüketicilerin yatırım yapma yaklaşımları ve paranın geleceğine ilişkin görüşleri değiştikçe, her finans kurumunun bir kripto stratejisine ihtiyacı olacak.”

Kripto kartların işlemi artarken rekabet de artıyor

Temmuz ayında Visa, kullanıcıların yılın ilk altı ayında şirketin kripto bağlantılı kartlarını kullanarak 1 milyar ABD dolarından fazla işlem gerçekleştirdiğini bildirmişti. Ayrıca dev ödeme ağı, geçtiğimiz haftalarda Litecoin ile anlaşmıştı.

Bu arada, Visa’nın en büyük rakibi Mastercard da kripto tekliflerini agresif bir şekilde genişletiyor. Kısa süre önce şirket, Asya Pasifik’te kripto kartlarını piyasaya sürmeyi hedeflediğini açıkladı. Ekim ayının sonlarında Mastercard, geniş banka ve tüccar ağının dijital varlıkları operasyonlarına entegre etmesini sağlamak için kripto platformu Bakkt ile bir anlaşma imzaladı.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir