Şu anda Verge piyasada yaralı bir kripto para birimi
Şu anda Verge piyasada yaralı bir kripto para birimi

Verge piyasada yaralı bir kripto para birimi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para dünyası, kurulduğu günden bu yana teknolojisine çok sayıda saldırıyla karşı karşıya kaldı. Güvenlik sistemlerini olumlu bilgilerle koruyan Ethereum ve Bitcoin gibi mega kripto para birimleri var. Bu hafta, kripto para piyasasında nispeten küçük bir para olan Verge, ağlarına zarar verici kripto temelli saldırılara maruz kaldı. Şu anda Verge piyasada yaralı bir kripto para birimi.

%51 saldırısı, Verge topluluğunda güven kaybına neden olacak

Başlangıçta bu saldırının, Verge’nin bloklarının sürecini yavaşlatan bir DDOS saldırısı olduğu bildirildi. Bu nedenle Verge topluluğunda ve kripto para piyasasında bir FUD dalgası başladı. Ancak, daha sonra bu saldırının blok zincirlerinde sadece bir kırılma olmadığı, aynı zamanda saldırıda 35 milyon XVG tokeninin  çalındığı belirtiliyor.

%51 saldırısı, ağdaki çoğunluğun tek bir kişi tarafından kontrol edilmesi ve ağın manipüle edilmesidir. Tek bir varlık, ağların hesaplama gücünün yarısından fazlasının kontrolünü ele geçirmeyi başardığında % 51’lik bir saldırı meydana gelir. Verge’de yaşanan saldırının da %51 saldırısı olduğu belirtiliyor. Kripto para birimi, geçen ayda benzer bir saldırıya maruz kaldı. Gerçekleşen bu saldırının  Verge topluluğunda güven kaybına neden olacağı düşünülüyor.  Son yaşanan saldırıda bir kaç saat içinde  1,7 milyon dolar değerinde Verge’nin çalındığı tahmin ediliyor.

Şu anda Verge piyasada yaralı bir kripto para birimi

Son zamanlarda Çek Cumhuriyeti’nde yerleşik bir kripto para borsası olan NakamotoXa, Verge’yi platformundan çıkarmaya karar verdiklerini açıkladı. Borsa, internet sitesi aracılığıyla, şüpheli olan ve geleceği olmayan kripto para birimlerini desteklemek istemediklerini bildirdi. NakamotoXa’ya göre, Verge sürekli güvenlik sistemi sorunları yaşıyor.

Borsa, kullanıcılarından 27 Mayıs 2018’de Verge tokenlerini geri çekmelerini istedi. Ayrıca borsa 28 Mayıs 2018 tarihinde Verge’yi platformundan kaldırılacak. Verge, 628 milyon dolardan fazla olan piyasa değeriyle 0,04 dolardan işlem görmekte. Kripto para birimi piyasada 32. sırada yer almakta. Geçtiğimiz hafta Verge, %15,6 oranında değer kaybına uğradı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin