Ekonomik devrim Venezuela: Bankalalar Petro’yu kabul edince PTR %25 değer kazandı
Ekonomik devrim Venezuela: Bankalalar Petro’yu kabul edince PTR %25 değer kazandı

Venezuela küresel ticarette tartışmalı  token Petro’yu kabul edecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro, devlet tarafından yaratılan Petro token’in ülkenin kronik enflasyonunu çözmeye ve ekonomiyi istikrara kavuşturmaya yardım edeceğine olan inancını ikiye katlıyor.

Perşembe günü ekonomik sorunların ele aldığı televizyonda, Maduro, ekim ayından itibaren uluslararası ticarette Petro’yu kabul ettiğini duyurdu. Duyuru, iktisatçılar ve analistler tarafından atılan şüphelerin, Reuters tarafından bildirildiği şekliyle uluslararası pazarlar tarafından kabul edileceğine işaret ediyor.

Devlet televizyon kanalından çıkan bir rapora göre, Madura şunları söyledi:

Petro; bir döviz kuru, satın alma ve dönüştürülebilir para birimi olarak dünyaya giriyor.

Şubat ayında resmi olarak başlatılan token’i ülkenin küresel ticaret işletmelerinin hangi sektörlerde, ne kadar kullanacağı şimdiye kadar henüz belli değil.

Venezuela Bolivar’ı Petro’ya sabitliyor

Maduro, Petro’yu küresel ticarete sokmanın ülkenin ekonomik iyileşme programının bir parçası olarak token’ın geliştirilmesinden ve dağıtılmasından sonra geldiğini de sözlerine ekledi.Haber, Maduro’nun ülkenin yeni fiat para birimini açıklamasından kısa bir süre sonra, egemen Bolivar’ın petrol destekli Petro’ya sabitleneceğini duyurmasından sonra geldi. Maduro, daha sonra yerel bankalara Petro’yu bir hesap birimi olarak kullanmalarını emretti.

Ayrıca, token’ın lansmanından hemen sonra Maduro, devlete ait bazı işletmelerin satışlarının yüzdesini Petro’ya dönüştürmesnin bir gereklilik olduğunu belirtti.

Bununla birlikte, token çok tartışılıyor. Venezuela’daki kanun yapıcılar planın yasadışı ilan edildiğini belirtti. ABD Başkanı Donald Trump da Petro ile yapılan anlaşmaların yasaklanması için ülkeye karşı yeni yaptırımlar uygulanmasına yönelik bir kararname imzaladı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin