Uzman görüşleri: Bitcoin yükselmeyi sürdürecek mi?
Uzman görüşleri: Bitcoin yükselmeyi sürdürecek mi?

Uzman görüşleri: Bitcoin yükselmeyi sürdürecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kısa bir süre önce 7 bin dolarlık önemli direnci kırmayı başaran Bitcoin, bugün 7.400 dolar seviyesiyle savaşıyor. Herkesin aklında tek bir soru var: Bitcoin yükselmeyi sürdürecek mi, yoksa düşecek mi?

Bitcoin yükselmeyi sürdürecek mi?

Kripto para topluluğundaki bir analist yakın zamanda mevcut yükseliş momentumuna rağmen BTC’nin hâlâ sert bir düşüş yaşama ihtimalinin yüksek olduğunu iddia etti. Analiste göre söz konusu düşüş, madenci teslimiyetinin bir sonucu olarak meydana gelecek.

Madencilik artık kârlı olmadığında madencilerin teslim olması kaçınılmaz bir durum. Dünkü haberimizde bazı madencilerin BTC’yi bir bir bıraktığından söz etmiştik. Kârlar eridikçe, madenciler maliyetleri karşılamak için Bitcoin varlıklarının çoğunu satıyorlar ve işi bırakıyorlar. Bunu, pazardaki artan satış baskısı ve ağın hash rate’indeki bir düşüş izliyor.

Mart ortalarında BTC fiyatındaki %50’lik epik düşüşün ardından, hash rate 130TH/s’den 80TH/s’ye düştü. Dün ve bugün süren fiyat artışı esnasında ise hash rate de ciddi bir yükseliş gösterdi.

Mansasuma: “Bu yükselişe kanmayın, Bitcoin sert çakılabilir!”

Ancak analist Mansasuma, söz konusu yükselişin bir toz bulutundan ibaret olduğu görüşünde. Analist, hash şeritlerinin gösterdiğine göre madenci kapitülasyonunun çoktan başladığını söyledi.

Ayrıca bu bir boğa piyasası sırasında sıra dışı bir senaryo olmamasına rağmen, mevcut düzenin 2018’de tanık olduğu gibi bir ölüm düşüşüne neden olabilecek bir görüntü çizdiğini söyledi.

Bu yükseliş, bazı madencilerin işlerini sonlandırmadan önce böyle bir yükselişten kâr sağlayabilmek için büyük satışlar yapmalarına sebep olabilir.

Madencilerin iş bırakmaya başladığı şu günlerde küresel makro resim kripto para biriminin geleceği için pembe bir tablo çiziyor. Bitcoin, koronavirüs pandemisi sürerken ABD borsası ile birlikte hareket ediyor.

Blumer: “3-4 bine düşüş görülebilir ama koronavirüs kripto paralara yarayacak.”

EOS’un arkasındaki şirket olan Block.One’ın CEO’su Brendan Blumer ise önümüzdeki dört ila altı hafta içinde 3-4 bin dolar bölgesine düşüşün tamamen imkansız olmadığını belirtti.

Blumer’e göre koronavirüs sebebiyle şekillenen yeni ekonomik manzara, nakite sıkışan yatırımcıların mümkün olan en az çekici varlığa yönelmelerini sağlayacak. Bu varlığın kripto paralar olması ise hayli muhtemel. Ayrıca CEO’ya göre önümüzdeki 24 ay, yeni makroekonomik manzarada kripto paraların rolünün tayin edilmesi için büyük önem arz ediyor.

Peki sizce Bitcoin yükselmeyi sürdürecek mi? Yorumlarda bizimle paylaşın.

zycrypto

Bu gösterge Bitcoin için 2017’den beri ilk kez satın alma bölgesini gösterdi!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin