Circle, USDC
USDC için 4. denetim raporu yayınlandı... USDC'nin rezervi ne durumda?

USD Coin (USDC) Stablecoin’i Poloniex Borsası’nda listeleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

27 Eylül’de, Goldman Sachs gibi finans sektöründeki büyük isimlerle desteklenen Blockchain firması Circle’ın Stablecoin’i olan USD Coin (USDC), popüler kripto para borsası Poloniex’te piyasaya sürüldü.

Circle, USD Coin (USDC) Stablecoin’ini piyasaya sürdü

Daha önce, Circle ABD doları tokenize etmek için bir hizmet başlattı ve USD Coin olarak bilinen kendi Stablecoin’ini piyasaya sürdü. Firmanın, yatırım fonları ile desteklenen 30’dan fazla şirketten büyük destek gördüğü bildirildi. Bu yatırımcılar; borsaları, platformları, protokolleri, uygulamaları, cüzdanları ve daha fazlasını içeriyor. Grup, fiat para birimi için açık bir standart modeli uygulamaya ve çerçeveler içinde finansal yeniliklere daha fazla katkıda bulunmaya çalışıyor.

Circle tarafından yayınlanan blog yazısına göre, finansal spektrumdaki stabil kripto paraların asıl amacı, dünya çapında kripto para piyasalarına erişim ve ticarete izin veren uygulamalar. Stabil kripto paraların diğer faydaları, istikrarlı fiyat, kripto para piyasasına kolayca girip çıkma ve kripto para birimi sektörüne likidite sağlama gibi belirtilebilir.

Circle USDC’nin, yakında birçok borsa tarafından destekleneceğini belirtiyor

Circle USDC’nin, yakında CoinEx, KuCoin ve benzeri birçok borsa tarafından destekleneceğini belirtiyor. Poloniex de bunlardan biri olarak daha önce açıklandı ve şimdi şirketin iddialarını doğrulayan kripto  parayı listeledi. Circle konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

“USDC’nin yakında işlem için listeleneceği borsalar arasında DigiFinex, CoinEx, Poloniex, KuCoin, OKCoin, Coinplug ve XDAEX yer alıyor. Bu sayede, dünya çapında milyonlarca perakende ve kurumsal yatırımcının yüzlerce kişiye karşı şeffaf, fiyat istikrarlı bir kripto para birimi kullanmasına izin veriyor.

Sektörde oluşturulan diğer Stablecoin’ler: Tether ve Gemini Dolar

Kripto para birimi sektöründe oluşturulan diğer Stablecoin’ler: Tether (USDT) ve Gemini Dolar (GUSD). Gemini Dolar bu yıl başlarında Bitcoin ETF’si için başvuran ünlü Winklevoss kardeşler tarafından yakın zamanda başlatıldı ancak Tether nispeten eski bir Stablecoin.

Ancak ETF başvurusu, ABD’nin düzenleyici otoritesi tarafından, alandaki yatırımcıların güvenliği ve korunması konusundaki şüpheler nedeniyle reddedildi. GUSD ayrıca birçok borsadan büyük destek aldı. Geçtiğimiz günlerde kripto para platformu Bibox, GUSD’u listelediğini açıkladı.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin