Güney Kore'nin en büyük kripto borası Upbit saldırıya uğradı.
Güney Kore'nin en büyük kripto borası Upbit saldırıya uğradı.

Önemli gelişme: Güney Kore ilk kripto borsası lisansını verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore, güçlü altyapısı için Upbit’e bilgi güvenliği yönetim lisansını verdi. Lisans, Seul tabanlı borsa alışverişlerinde Güney Koreli kripto trader’ları korumak için etkili veri yönetimi ve güvenlik prosedürleri uyguladığını göstermektedir.

Güney Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı (KISA) Upbit Borsası’na lisan verdi

Lisans Güney Kore’nin İnternet ve Güvenlik Ajansı (KISA) tarafından verildi. Bilgi güvenliği yönetim sistemi (ISMS) lisansı, Upbit’in altyapısının test edilmesinden sonra verildi.

Bu lisans, Upbit’i Güney Kore’de ilk ISMS lisanslı borsa yapıyor. Upbit, şu anda 24 saat işlem hacmi bakımından  en büyük 8. Borsa konumunda bulunuyor. Güney körenin ise, en büyük ve en popüler kripto para borsası olmaya devam ediyor. Bu kripto için büyük bir anlaşma. Aralık 2017’de Güney Kore hükumeti, tüm internet ve veri ile ilişkili şirketlerin 100 milyon dolardan fazla gelir elde etmeleri durumunda bir ISMS lisansı gerektirdiğini açıkladı.

Güney Kore kripto para borsaları dünyaya yayılıyor

KISA’dan lisans almak için 100’den fazla kriteri yerine getirmek gerekiyor

KISA’dan lisans almak için internet ve veri ile ilgili şirketler 100’den fazla kritere göre analiz edilmektedir. Şirketler yeterli veri yönetimi ve depolama prosedürleri – örneğin güçlü güvenlik protokolleri- olup olmadığını belirlemek için analiz edilir.

Güney Kore’nin diğer büyük kripto para birimi borsaları, Bithumb, Korbit ve Coinone’un bu akımı takip etmesi olasıdır.  Başka bir Güney Koreli kripto para birimi borsasının şu anda ISMS lisans sürecine girip girmediği henüz belli değil.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin