Ünlü milyarder Mike Novogratz, 2022 yılı kripto piyasası tahminlerini paylaştı!
Ünlü milyarder Mike Novogratz, 2022 yılı kripto piyasası tahminlerini paylaştı!

Ünlü milyarder Mike Novogratz, 2022 yılı kripto piyasası tahminlerini paylaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CNBC ile yaptığı röportajda Mike Novogratz, FED’in daha keskin bir pozisyon aldığını ve bu durumun kripto piyasası dahil olmak üzere farklı piyasaları etkilediğini söyledi. Bu, Fed’in pandeminin ekonomik etkileri nedeniyle faiz oranlarını artırma ve arzı azaltma konusundaki tereddütüne aykırıydı.

Mike Novogratz, FED’in önceki duruşunun, kripto varlıklarının değerlemesinde ani artışlar gören bir tür “varlık balonu” yarattığını açıkladı. Bununla birlikte, piyasanın riskten kaçınma hissi arttıkça, çeşitli piyasalar da gerileme yaşamaya başladı. Mike Novogratz, kripto piyasasında yaşanan çöküşün büyük oranının gerçekleştiğine inanıyor. Buna ek olarak büyük varlıklar zaten fiyatının %50 ile %70 oranını kaybettiğini ifade etti.

Mike Novagratz: “2022 yılı kripto piyasası için zorlayıcı olacak”

Mike Novogratz, 2022’nin varlık piyasaları için zor bir yıl olmasını beklediğini söylemeye devam etti. Yılın ilk birkaç haftasında çok fazla panik satışın gerçekleştiğini ve bu durumun aşağı yönü kolaylaştırdığını kaydetti. Uzman analist şu ifadeleri kullandı:

“Varlıklar için çok zor bir yıl olacağını düşünüyorum. Borsa bugün çok daha kötü olabilirdi. Nasdaq kabaca yatay bir kapanış yaptı, S&P küçük düştü. Yılın ilk 3 haftasında çok korku oldu, çok satış oldu. Bilirsiniz, bence ayı piyasalarında işlem yapmak zor çünkü büyük sıkıntılarınız var ve tekrar satıyorlar. Önümüzdeki 3 veya 4 ay boyunca her iki hisse senedi piyasasında da çok fazla önemli gelişmeler yaşanacağını düşünüyorum ve kripto piyasalarında çok şey yaşadık.”

Bitcoin fiyatını 2022 yılında neler bekliyor?

2022, birçok uzmanın beklediği gibi Bitcoin için iyi bir başlangıç olmadı. Geçen yılın sonundan hemen önce, analist Alex Krüger, 2018’den bu yana her yılın başında Bitcoin için bir yükseliş modeli belirlemişti. Buna “yılın ilk haftası etkisi” adını verdi. Krüger’in modeline göre kurumsal sermaye girişi beklentisiyle kendini tekrarlayacağına inanıyordu.

“Hâlâ Ocak ayı başlarında fon girişlerinin yönlendirdiği güçlü bir kripto piyasası bekliyoruz. Ardından, bir sonraki şişirme baskısı çok sıcak gelirse bir sonraki FOMC’den (26 Ocak) önce risk alın.”

Ancak, Krüger’in tahmin ettiği gibi, varlığın 33.000 doların en düşük seviyelerine düşmesine neden olan satış gerçekleştiği için bu durum geçerliliğini yitirdi. Pek çok Bitcoin savunucusu, Şubat ayında bir spot Bitcoin ETF için potansiyel bir onayla birlikte varlığın uzun vadeli beklentilerine olan inancını koruyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin