Bitcoin (BTC) düşüş trendini devam ettiriyor

Ünlü finans profesörü: ”Bitcoin (BTC) ‘ölüm sarmalına’ girdi.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) umutları tekrar mı yok ediyor? Toparlanmaya başlayan kripto para Pazartesi günü öğle saatlerinde ticaret değerinin yaklaşık %7’sini kaybederek başka dik düşüş yaşadı.

Bitcoin (BTC) düşüş trendini devam ettiriyor

Bitcoin, CoinMarketCap’tan alınan verilere göre, Pazartesi günü hafif bir toparlanmadan önce 3.790,96 dolara düştü. Bu Bitcoin için kesinlikle mutsuz bir süreç olan başka kötü bir gün. 3 Kasım’da dijital para birimi 6.351,74 dolardı. Bugün ise bu seviyenin %39 aşağısında yer alıyor. Yılın başından bu yana, Bitcoin 14.112 değerindeki seviyesinden %73’ünü kaybetti. Diğer kripto para birimleri de Pazartesi günü keskin bir düşüş gösterdi.

Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

Bitcoin’in değeri bir kez daha 4.000 doların altına düştükten sonra bazı yatırımcıların inançlarını kaybetme eğiliminde olduğu görünüyor. Bu durum Santa Clara Üniversitesi’ndeki ünlü finans profesörü Atulya Sarin’den gelen bir pazar notuyla örtüşüyor. Sarin, Bitcoin’in “ölüm sarmalına” girdiğini ve “hızlı ve acı verici bir sıfıra” doğru yol aldığını belirtiyor. Aralık, Kasım gibi devam etmemeli ya da Bitcoin ay boyunca düşüyor olsa bile, bu para için üç yıllık bir kazanç çizgisini sona erdirmemeli. 2015 yılında, Bitcoin fiyatı yıl içinde %14 arttı. Lider kripto para birimi 2016’da %30 arttı ve geçen yıl %40 arttı.

Fortune

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin