Bitcoin 20.000 dolara ne zaman ulaşacak? Tanınmış analist bombayı patlattı!
Bitcoin 20.000 dolara ne zaman ulaşacak? Tanınmış analist bombayı patlattı!

Ünlü analistten Bitcoin ve Altın yorumu geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Real Vision Group CEO’su Raoul Pal, Altın’ın Bitcoin’e karşı “değer kaybı” yaşadığını söylüyor. Ona göre bu durum BTC için yükseliş durumunun güçlenmeye devam ettiğinin bir işareti.

Bu haftanın başlarında, Bitcoin (BTC) savunucusu ve Real Vision CEO’su Raoul Pal, Altın’ın BTC’ye karşı değer kaybı yaşadığını söyledi. Lider kripto para birimi Altına karşı ivme kazanmaya devam ederse, bir değer deposu olarak algısını güçlendirebilir.

Geçtiğimiz ay Bitcoin fiyatı ABD doları karşısında %30,36 artışla 10.136 dolardan 13.217 dolara yükseldi. Aynı dönemde altın 1.863 $’dan 1.903 $’a yaklaşık %2.25 oranında değer kazandı.

Bitcoin neden altın ve hisse senetlerinden daha iyi performans gösteriyor?

Geçtiğimiz iki hafta içinde Bitcoin fiyatı güçlü bir şekilde yükselirken, hem altın hem de ABD borsası istikrarlı bir şekilde toparlandı.

Üç ana faktörün birleşmesi, muhtemelen Ekim başından bu yana Bitcoin’in yükselişine katkıda bulundu.

İlk olarak, PayPal’ın kripto entegrasyon duyurusu piyasa duyarlılığını güçlendirdi. İkinci olarak, Square, MicroStrategy ve Stone Ridge’in yatırımlarının ardından BTC’ye yönelik kurumsal talep sürekli olarak arttı. Üçüncüsü, Bitcoin’in elverişli yüksek zaman dilimli günlük çizelgeleri önemli bir iyimserliği teşvik etti.

Özellikle, 12.000 $’ın üzerine çıktıktan sonra, spot, kurumsal ve türev piyasalarındaki Bitcoin hacmi yükseldi. Sonuç olarak, dijital varlık çoğu riske açık ve risk dışı varlıklardan daha iyi performans göstermeye başladı.

Bitcoin 12.000 dolarlık direnç seviyesini aştığında haftalık grafikte temiz bir kırılma oldu. Traderlar, tüm zamanların en yüksek seviyesini tahmin etmek için haftalık ve aylık günlük grafiklerini belirlemeye başladılar.

Bitcoin için görüşler olumlu

Bitcoin’in güçlü teknik ivmesi ve altından ve hisse senetlerinden pozitif ayrışması da muhtemelen BTC’nin mevcut rallisinin yoğunluğunu daha da artırıyor.

Bitcoin ve türev işlemcisi Cantering Clark, dolar yükseldiğinde altının baskı altında olduğunu söyledi. Analist, BTC için, riske açık veya risk dışı bir varlık olup olmadığı konusundaki belirsizlik nedeniyle, dolar ile daha düşük bir korelasyon görebileceğini söyledi.

Bitcoin’in ivmesi Altın’a ve hisse senetlerine karşı artmaya devam ederken, önde gelen milyarder yatırımcılar BTC’ye desteklerini dile getiriyor.

Mayıs ayında Bitcoin satın alan Wall Street milyarder yatırımcısı Paul Tudor Jones, Bitcoin konusundaki olumlu duruşunu tekrar teyit etti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin