FOMO kurumlara kaymaya başladı: Bitcoin fırsatını kaçırmak istemiyorlar!
FOMO kurumlara kaymaya başladı: Bitcoin fırsatını kaçırmak istemiyorlar!

FOMO kurumlara kaymaya başladı: Bitcoin fırsatını kaçırmak istemiyorlar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin talebi, perakende yatırımcıların dışına yayılmaya devam ediyor. Arcane Research’ün verilerine göre, CME BTC vadeli işlemler piyasası şu anda yaklaşık 800 milyon dolarlık açık pozisyonla ikinci en büyük piyasa konumunda. Bu durum CME BTC vadeli işlem piyasasının Binance, Bitmex, Huobi ve Bybit gibi popüler borsalardan daha fazla BTC vadeli işlem sözleşmeleriyle işlem yaptığı anlamına geliyor. Yalnızca OKEx, CME Group’tan daha yüksek bir BTC açık pozisyonuna sahip.

OKEx, en fazla Bitcoin açık pozisyonuna sahip borsa

Aşağıdaki grafik Arcane Research ekibinin gözlemi ve her büyük kripto borsasındaki açık pozisyonları gösteriyor.

Kurumlar BTC fırsatını kaçırmak istemiyor

CME Bitcoin vadeli işlemleri şu anda ikinci sırada yer alırken, kurumsal yatırımcılar da Bitcoin satın alıyor ve tutuyor. Bu tür BTC alımları, Weiss Ratings’in “Kurumsal FOMO’”olarak tanımladığı bir hareketle doğrudan ilgili.

Kurumsal FOMO en iyi seviyesinde. Hazinelerine BTC eklediklerini açıklayan şirketlerin fiyatları artırma eğiliminde olduğu Bitcoin etkisini şimdiden görüyoruz. Bitcoin satın almak, artık bir şirketin hisseleri için olumlu bir katalizör olarak görülüyor. İyi bir yol kat ettik.

Weiss ekibi, Gemini CEO’su Tyler Winklevoss’un daha fazla şirketin ve hatta ülkenin BTC satın alacağını ve dijital varlığı hazinelerine ekleyeceğini öngören bir tweet’i hakkında yorumda da bulundu. Aşağıda Weiss Ratings ve Winklevoss’un tweetleri yer alıyor.

BitcoinTreasuries tarafından derlenen verilere göre ABD’de halk açık ticaret yapan şirketler tarafından tutulan toplam Bitcoin miktarı 786 bine ulaştı. Bu sayı tüm arzın yüzde 4’üne denk geliyor. Bitcoin satın alan ve tutan şirketlerin güncel listesi aşağıda yer alıyor.

Ancak şirketlerin Bitcoin satın alımlarını rahatlıkla gizleyebileceklerini ve aşağıdaki listenin yalnızca bilinen şirketlerden oluştuğunu unutmamak gerekiyor.

ABD’de halk açık ticaret yapan şirketler tarafından tutulan toplam Bitcoin
ABD’de halk açık ticaret yapan şirketler tarafından tutulan toplam Bitcoin

Bu arada Ethereum için yükselişe işaret eden üç kritik gösterge tespit edildi. Detaylar için buradaki yazımızı inceleyebilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin