Tether, Avalanche ağında stabil coin'i USDT'yi piyasaya sürdü
Tether, Avalanche ağında stabil coin'i USDT'yi piyasaya sürdü

Tron USDT kullanımında Ethereum’u geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Orantılı bir temelde, TRON, USDT gibi stablecoinler söz konusu olduğunda ağırlığının üzerine çıkıyor.

Stablecoinlerin çoğu Ethereum ağını kullansa da, Tron kendisini alternatif bir stablecoin platformu olarak kabul ettirdi. Tron platformu, toplam kullanıcılar ve piyasa değeri açısından Ethereum’dan önemli ölçüde daha küçük. Ancak, stablecoin kullanımında oldukça yakından rekabet ediyor. Bugüne kadar, Tether 32 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip ve mevcut tüm USDT’nin üçte birinden fazlası Tron platformunda.

Kullanıcılar daha ucuz bir işlem alternatifi istiyor

Merkezi olmayan uygulamaların ve stablecoinlerin çoğu, yakın zamana kadar Ethereum işleminde sorunsuz çalışıyordu. Hâlâ çalışır durumdalar, ancak defi kullanımındaki artış, verimi etkiliyor. Ethereum blokları işlemlerle tıkanıyor. Kullanıcılar artık etkileşimde bulunmak için fahiş ücretler ödemek zorunda. Bu ücretler kısa süre önce işlem başına ortalama 20 $’ın üzerinde çıktı, bu Ethereum için yeni bir rekor.

Daha fazla insan blockchain’i keşfediyor. Ancak, bununla etkileşim kurmak için önemli miktarlarda para harcamak istemiyorlar.

Tron, bir Ethereum alternatifi olarak ortaya çıkıyor. Justin Sun tarafından 2017 yılında başlatılan Tron, alternatif bir akıllı sözleşme platformudur. Ethereum, milyonlarca daha aktif kullanıcısı olan Tron’dan tam anlamıyla elli kat daha büyük. Ancak insanlar Tron’un uygulanabilir bir USDT depolama alternatifi olduğunu fark ettiler.

Birkaç sentlik önemsenmeyen ücretler sunan daha fazla USDT, Tron’a akın ediyor. Platformdaki USDT şu anda 12,5 milyar dolara yakın. Bu, her iki projenin de piyasa değeri dikkate alındığında önemli bir miktar.

Stablecoinler neden bu kadar önemli?

Stablecoinler, USDT’nin oluşturulmasıyla 2014 yılında ortaya çıktı. Stablecoinler, blockchain ekosisteminde çok önemli bir kullanım alanı sunar.

Genellikle fiziksel bir varlık tarafından desteklenirler veya belirli bir fiyat noktasına sabitlenirler. Stablecoinler, kullanıcılara merkezi olmayan, izinsiz, sınırsız parasal erişim gibi blockchain teknolojisinin tüm avantajlarını sağlıyor.

Kripto, kullanıcılar için yeni bir finansal egemenlik aracı sunuyor. Bununla birlikte, servetini korumak isteyen biri, bir günde kolayca yüzde 20 veya daha fazla düşebilecek Bitcoin veya Ethereum’a güvenemeyebilir.

Bu sorunlar, volatil olmayan bir değer deposu sunan stablecoin’lerin hızını belirler. USDT ve USDC gibi en popüler stablecoinler, bire bir ABD dolarına sabitlenmiştir, yani her kripto para her zaman 1 $ değerinde olacaktır. Bu garantili fiyat istikrarı, tüm kripto para piyasasından çıkmadan dalgalanmayı ortadan kaldırmak isteyen traderlar için mükemmel bir transfer aracı ve bir tampon oluşturdu.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin