USDN krizinden sonra patlak veren USDD, uzun süredir sabitlenmiyor…

Tron DAO rezervi, USDD stabil coin hakkındaki iddialara resmi olarak yanıt verdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – TRON DAO Rezervi (TDR), topluluktan TRON’daki merkezi olmayan aşırı teminatlı stabil coin USDD hakkında sık sorulan sorulara resmi olarak yanıt verdi. USDD, şu anda tüm kripto para piyasası genelinde en fazla teminatlandırılmış stabil coin’dir. USDD’nin temel görevi, blockchain dünyasına istikrarlı değerde merkezi olmayan bir kripto para birimi sağlamaktır. USDC veya USDT gibi diğer sabit paralar, merkezi bir platformun ABD doları (USD) rezervlerine sabitlenir. Doğası gereği, USDC ve USDT’nin temelleri, dünya çapındaki düzenleyiciler tarafından sıkı denetime tabi olan merkezi sabit paralar olarak kabul edilir.

Mevcut piyasa koşulları, varlıkların sahiplerinin rızası olmaksızın tasfiyeye ve dondurulmasına ilişkin korkuları beraberinde getirmiştir. USDD, bu korkuların üstesinden birçok farklı açıdan gelir. TRON DAO Rezervinin (TDR) beyaz listeye alınmış kurumları USDD basmaya yetkilidir. USDD’nin değeri, BTC, USDT, USDC ve TRX’ten oluşan ancak bunlarla sınırlı olmayan yüksek likit kripto varlıklarının aşırı teminatlandırılmasıyla desteklenir. Bu, USDD’nin merkezi aracılardan bağımsız olmasını sağlar, böylece kullanıcıların varlıklarının önceden bildirilerek veya bildirilmeden dondurulması konusunda endişelenmelerine gerek kalmaz.

İstikrar, başarılı bir stabil coin’in önemli bir yönüdür. USDC ve USDT gibi merkezi sabit paralar, düzenleyiciler tarafından USD’ye 1:1 rezerv oranını korumakla yükümlüdür. Bu sabit paraların merkezi otoriteleri rezerv gereksinimlerini karşılayamazsa, merkezi sabit paraların 1:1 USD sabitini kaybetmesine neden olabilir. USDD, merkezi olmayan yapısı nedeniyle bu tür alışıktır. USDD, kesinlikle USD’ye sabitlenecek şekilde tasarlanmamıştır; bunun yerine, etrafında yukarı ve aşağı hareket eder. USDD’nin fiyat istikrarı, TDR’nin piyasa koşullarına göre uyguladığı para politikaları ile sağlanmaktadır.

Dalgalı piyasa koşullarında, USDD, USD sabitleyiciden %3 yukarı veya aşağı olduğunda, de-peg’e sebep olmaz. Bu, gerektiğinde TDR’nin gerekli para politikası ayarlamalarını yapması için daha fazla esneklik sağlar. Piyasalardaki son oynaklık ile USDD, TDR’nin son endişelere karşı güçlü bir şekilde dayanan para politikası araçları aracılığıyla düzgün bir şekilde ayarlandı. Bu metodoloji, USDD’nin uygun şekilde ölçeklenmesine başarıyla izin verdi.

Tron DAO, LUNA’nın izinden gidebilir mi?

Stabil coinleri çevreleyen son tartışmalar, LUNA ve UST çöküşü nedeniyle ortaya çıktı. USDD, kısmen LUNA/UST fiyaskosuna bağlı piyasa yanlış anlamaları nedeniyle USD sabitinin altında dalgalandı. LUNA ve UST, USDD’nin tabi olduğu TDR politikalarına uymamaktadır; LUNA ve UST, kesinlikle bir algoritmik arbitraj yazma ve para basma sistemi dışında çalışır. Bu, UST’nin 1:1 USD sabitini desteklemek için herhangi bir rezerv sistemine güvenmek zorunda olmadığı anlamına gelir. Tüm bu süreç büyük ölçüde LUNA’nın likiditesine dayanıyordu, piyasa koşulları kötüleşip UST’nin sabitini kaybetmesine neden olduğunda, LUNA ve dolayısıyla onu destekleyen bir rezerv sistemi olmadığı için UST için fiyatların düşmesine neden olan büyük bir şokla sonuçlandı. LUNA ve UST fiyatlarının nihai olarak çöküşüne neden olan şey budur. Öte yandan USDD, daha önce belirtildiği gibi TDR tarafından yürütülen likit varlıklarla dolu bir rezerv sistemi tarafından tamamen desteklenmektedir.

TDR, USDD’nin istikrarını sağlamak için dört para politikası aracı benimser ve TRON ekosisteminde daha fazla büyüme yaratır. Dört politika aracı, gösterge faiz oranlarını, açık piyasa işlemlerini (OMO), pencere kılavuzluğunu ve TRX ve USDD’nin para basma mekanizmasını belirlemektedir. TDR ayrıca USDD ekosisteminin daha fazla istikrarını ve büyümesini teşvik etmek için daha fazla para politikası aracı keşfedecek. TDR’nin para politikası ayarlamalarının nihai hedefi, USDD’nin istikrarlı fiyatını korurken, onu piyasadaki en güvenilir ve merkezi olmayan stabil coin olmaya daha da güçlendirmektir.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin