Borsanın delist haberi Tornado Cash fiyatını diplere sürükledi…

Yasağa rağmen Tornado Cash’e sahip çıkılıyor: En son çok tanıdık isim destekledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yakın zamanda yasaklanan Tornado Cash, beklenmedik bir şekilde destek aldı. Gizlilik üzerine kurulu olan kripto para birimi topluluk tarafından kabul edildi. Kripto topluluğundan çok sayıda destek alan proje, son olarak çok bilindik ismin diline düştü.

Tornado Cash, en son desteği güçlü bir müttefikten aldı. Uluslararası bir dijital haklar grubu olan Electronic Frontier Foundation (EFF), ABD’nin Tornado Cash yaptırımını sorguladı.

EFF, internet sivil özgürlüklerini genişletmeyi amaçlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Federal hükümete ve FCC gibi kurumlarına karşı önemli yasal zaferler kazandı. Kongreye karşı da baskı yapmış ve galip gelmişti.

ABD, Tornado Cash’ten rahatsız

Son zamanlarda, ABD Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, Tornado Cash’e kara para aklama suçlamasıyla yaptırım uyguladı. Platform, blok zinciri işlemlerini gizlemek ve onları izlenemez hale getirmek için çalışması Amerika’yı rahatsız etti.

Sadece Amerika değil bazı ülkelerinde gizliden gizliye rahatsız olduğu biliniyor. Geçen hafta Hollanda’da projenin geliştiricilerinden biri olan bir şüpheli yakalanarak tutuklanmıştı.

Tornado Cash büyük destek alıyor

Yasaktan bu yana kripto, blok zinciri topluluğundan büyük miktarda destek aldı. Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Ukrayna’ya bağış yapmak için Tornado Cash’i kullandığını açıkladı  Ukrayna, Rusya ile savaşının ortasında bir kripto bağışı akınına uğradı. Buterin, Ukraynalıların kimliğini koruduğunu açıkladı.

Chainlink’in geliştirici savunucusu Patrick Collins, ABD Hazinesinin gizlilik araçlarını yasaklayarak bilgisayar korsanlarının eline geçtiğini açıkladı. Ayrıca tarafsız teknoloji iddiasında bulunan birçok uzmandan biriydi. Ona göre Tornado Cash de tıpkı internet gibi hem iyi hem de kötü kullanımlara sahip.

Blockchain Derneği’nin politika başkanı Jake Chervinsky, OFAC’ın her zaman saygı duyduğu bir çizgiyi aştığına inanıyor.

Blockchain geliştiricileri, yasaklı platformun sürekli kullanımına izin vermek için alternatif bir web sitesi de oluşturdu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin