Son Dakika: Terra fiyaskosunun sorumlusu Do Kwon tutuklandı!

Terra çöküşünden sonra kurucu ilk defa kameraların karşısına çıktı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Mayıs ayında piyasada bir kara leke bırakan Terra çöküşünün üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. 90 günü tamamlamaya çalışırken izleri piyasadan halen silinmedi. Mağdur topluluğu geride kalırken insanlar spot işlemlerde paralarını sıfırladı. 

40 milyar doların üzerinde piyasa değerlemesiyle ilk 10 içinde yer alan Terra’nın LUNA’sı bir anda yokları oynadı. Kimsenin beklemediği bir zamanda çöküş göz göre göre yaşandı. Şmdi ise Terra çöküşünden sonra kurucu Do Kwon ilk defa açıklamalarda bulundu.

Yabancı kaynaklı şirket Coinage Media, Do Kwon ile röportaj gerçekleştirdi. Henüz tam olarak yayınlanmayan röportajda, Terra Form laboratuvarlarının kurucusu Do Kwon sessizliği bozuyor.

Terra çöküşü dilden dile halen konuşuluyor

Hem sabit parası TerraUSD (UST) hem de yerel token Terra (LUNA) çöktüğünde yatırımcılar için önemli kayıplara neden olmuştu. Kripto ekosistemi olan Terraform Labs’ın CEO’su Do Kwon, projenin 45 milyar dolarlık patlamasından bu yana ilk röportajı nihayet halka açıldı.

Mayıs ayında Terra ekosisteminin patlaması, gelişen DeFi dünyasında eşi görülmemiş bir durum. Tüm kripto alanını sarstı ve muhtemelen diğer finansal sistemlere kadar uzandı. Toplam kayıp yaklaşık 45 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. O kadar yıpratıcı oldu ki kripto piyasası henüz toparlanmadı.

Röportaj Do Kwon’un itiraflarıyla dolu

Yabancı kaynaklı bir medyaya röportaj veren Do Kwon, bazı acı ama gerçek sözler sarf etti. Bir dakikadan daha fazla olan video ise tam olarak ne vereceği henüz merak konusu. Terra çöküşü sonrasında Do Kwon’un sözleri:

“Dayanıklılığına ve değer önerisine inandığım için UST için emindim. Bu yüzden de emin açıklamalarda bulundum. O zamandan beri bu bahisleri kaybettim. Ancak eylemlerim sözlerime %100 uyuyor. Başarısız olmak ile dolandırıcılık yapmak arasında fark vardır. Kısacası bir oyun oynadım ve kaybettim.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin