Thai SEC “dolandırıcı” etiketi verdiği Bitcoin borsaları konusunda uyardı
Thai SEC “dolandırıcı” etiketi verdiği Bitcoin borsaları konusunda uyardı

Thai SEC “dolandırıcı” etiketi verdiği Bitcoin borsaları konusunda uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) şu anda, yurtdışında faaliyet gösterdiğini belirten dolandırıcı Bitcoin borsaları hakkında halkı uyarıyor. Bilgi 25 Ağustos’ta Bangkok Post tarafından yayınlandı.

SEC Bitcoin dolandırıcıları hakkında uyardı

Dolandırıcılık, son birkaç yıldır kripto para birimi piyasasında çok yaygın bir durum oldu. Borsalar dahil birçok şirket, kullanıcıların fonlarını farklı metodolojilerle çalmaya çalışıyor. Özel Soruşturma Dairesi sözcüsü Pol Lt Co Woranan Silam, SEC’in kamuoyuna verdiği uyarıyı iletti. Düzenleyici kurum, FX Trading Corporation’ın şirketin iddia ettiği gibi kripto para ticareti yapmaya yetkili olmadığını bildirdi. Ancak regülatör, bunun bu aldatmacaya karışan tek şirket olmadığını söyledi.

Şu anda, katılan firmaların tam sayısı ve ülkedeki bireylerden ne kadar para toplayabildiği konusunda hiçbir bilgi yok. Bangkok Post’a göre, SEC Tayland’da kripto para ticareti yapmaları için sadece üç şirkete yetki verdi. Bu şirketler Bitcoin Co. (www.bx.in.th), Bitkub Online Co. (www.bitkub.co.th) ve Satang Corporation Co. (www.satang.pr). Coins TH Co (www.coins.co.th), ülkede faaliyet gösterme yetkisi olan tek yetkili kripto komisyoncusu veya satıcısıdır.

Sadece birkaç ülke Bitcoin borsaları için düzenlemeler yapmayı başardı

Bu firmalar başka ülkelerde tescilli olduğundan, Taylandlı yetkililer bu ülkelerden ve uluslararası toplumdan işbirliği talep ediyorlar. Amaç, yasadışı faaliyetleri azaltmanın farklı yollarını bulmak ve yatırımcıları yeni düzenlemelerle korumak.  Şu anda, sadece birkaç ülke dijital varlıklar ve kripto para birimleri için düzenlemeler yapmayı başardı. İsviçre ve Malta, kripto pazarı için net düzenlemeler uygulayabilen ülkelerden sadece ikisi. Asıl amaç, dolandırıcılara karşı savaşmak ve yatırımcıları korumak.

Amerika Birleşik Devletleri de kripto düzenlemeleri uygulamak için çalışıyor. Piyasa hala ilk yıllarında ve düzenleyicilerin bu varlıkların nasıl çalıştığını ve ekonominin tamamını etkileyebileceğini daha iyi anlamaları gerekiyor. 2017’de, Bitcoin (BTC) şimdiye kadarki en yüksek fiyatına ulaştığında, birçok ICO piyasaya sürüldü. Bu ICO’ların birçoğu sadece kullanıcıların paralarını çalmayı amaçlayan dolandırıcılıktı. Bu nedenle Güney Kore veya Çin gibi ülkeler, ICO’ların kendi bölgelerinde yer almasını doğrudan yasakladı.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin