Dikkat: Ripple dolandırıcıları YouTube’da kol geziyor!
Dikkat: Ripple dolandırıcıları YouTube’da kol geziyor!

Texas’tan iki önemli dolandırıcılık kararı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Texas yetkilileri 18 Eylül’de hileli yatırım tekliflerini durdurmak için acil eylem başlattı. Devlet Menkul Kıymetler Kurulu (TSSB) 2 ayrı şirket için karar verdi. TSSB, Texas eyaletindeki yatırımcılardan fon talep eden şemalara karşı acil eylemde bulundu. Texas kripto para yatırımlarından Coins Miner Investment Ltd ve DGBK Ltd için durdurma kararı verdi.

Texas kripto para dolandırıcılığının önüne geçmek istiyor

Digitalbank esasen, ruhsatsız menkul kıymet satmakla ve güvenlik sistemleri olan “Photon Smart Key”in etkili bir güvenlik sağlamaması ile suçlanıyor. Bu teknolojik yenilik eski başkan Barack Obama tarafından onaylanmıştı.

Coins Miner Investment ise kullanıcılara, büyük kripto borsası Coinbase’den geldiği gibi görünen e-postalar attığı iddiasıyla suçlanıyor. Ayrıca şirket, İngiltere merkezli olduğunu iddia etmesine rağmen, Rusya’da da faaliyet gösteriyor gibi görünüyor.

DGBK’nın tanıtım materyalinin önemli bir kısmı, SXSW’deki şifreleme teknolojileri hakkında konuşan Barack Obama’nın kısa bir videosu idi. Bu bağlamda, eski Başkan’ın da şirketin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olabileceği konuşuluyor.

Bu, TSSB’nin, kripto paralardan yararlanan hileli programlara ilk müdahalesi değil.

chepicap

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin