Terra (LUNA) yükselişi devam ediyor; ikinci en büyük DeFi zinciri oldu!
Terra (LUNA) yükselişi devam ediyor; ikinci en büyük DeFi zinciri oldu!

Terra (LUNA) yükselişi devam ediyor; ikinci en büyük DeFi zinciri oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra blockchain DeFi ekosistemi, Cuma günü toplam kilitli hacimde (TVL) 20.79 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yükselişle Terra’yı Binance Smart Chain’in önünde ve Ethereum’un arkasında ikinci sıraya yerleştiriyor. Böylece Terra 2021 yılının zirvesine ulaştı.

Terra’nın DeFi ekosistemi, zincirler arasında oldukça çeşitli bir yapıya sahip. Anchor, TVL’de 8.99 milyar dolardan sorumlu en büyük Terra yerel DeFi protokolü olarak yer alıyor. Ethereum ve Solana’da da aktif olan zincirler arasında yer alıyor. Ayrıca, TerraSwap son 7 günde %78 oranında büyüdü ve şimdi 2,15 milyar dolarlık bir TVL’ye sahip.

Elde edilen verilere göre Terra’nın yaşadığı etkileyici büyüme açıkça görünüyor. 14 Aralık’tan bu yana TVL’si 11 milyar dolardan mevcut 20.79 milyar dolara yükseldi. Bu büyüme yalnızca daha fazla kullanımdan değil, aynı zamanda yerel LUNA tokenin artan değerinden de kaynaklanıyor. Son 30 gün içerisinde LUNA, değerini %130 artırarak fiyatını 98 dolara yükseltti.

terra

Şu anda Binance Smart Chain’in 14 milyar doların biraz üzerinde bir TVL’si var. Bu da Terra’nın açık ara önünde olduğunu gösteriyor. Ethereum, 124 milyar doların üzerinde TVL ile DeFi piyasasının en büyüğü olmaya devam ediyor.

TVL daha fazla büyüme için önemli bir gösterge!

TVL veya Toplam Kilitli Değer, bir blok zinciri ekosisteminin başarısı için önemli bir ölçüm olarak biliniyor. Bunun en büyük sebebi temelde ekosistemin bankasında ne kadar değere sahip olduğunu söylemesi. Değer ne kadar fazlaysa yatırım yapmak isteyenler de artıyor.

TVL, DeFi’de kullanılan bir ölçüm olsa da önemi daha fazla. Oyunlar veya NFT koleksiyonlarında aktif olan herkes, token takas etmek için DeFi ekosistemine güveniyor.

Binance Smart Chain, 2021 yılının başında DeFi için ikinci en büyük ekosistem haline geldi ve o zamandan beri konumunu sağlamlaştırmaya devam ediyor. Mayıs ayında BSC’deki TVL 30 milyar doları aşarak Ethereum’un liderlik pozisyonunu tehdit ediyordu. O ayın sonunda BSC’nin TVL’si 11 milyar dolara geriledi. Yılın geri kalanında ise 20 milyarın üstüne çıkamadı. Terra, Avalanche ve Solana gibi ekosistemler yazdan bu yana büyük hamleler yaparken Polygon’da da benzer bir model üzerinde ilerliyor.

dappradar


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin