Tarihte ilk: Bitcoin eriyor, altın yükseliyor! BTC ilk kez savaşla test ediliyor

Tarihte ilk: Bitcoin eriyor, altın yükseliyor! BTC ilk kez savaşla test ediliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da bir askeri harekât başlattı. Bunun ardından kripto piyasaları sert düşüşe geçti. Savaş piyasaları vururken yatırımcılar, tarihin her döneminde güvenli bir liman olarak görülen altına yöneldi.

Putin, perşembe sabahı Moskova’da yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna’da askeri harekât başlatacağını söyledi. MSNBC News, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bugün patlamaların duyulduğunu bildirdi.

Vladimir Putin ayrıca Ukrayna’ya yönelik operasyona müdahale eden herkese misilleme sözü verdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Putin’in bir savaş başlattığını ve dünyanın bunu durdurması gerektiğini dile getirdi.

Bitcoin ilk kez bir savaş senaryosunda test ediliyor

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, askeri harekatın başlamasından sadece birkaç dakika sonra 38.949 dolar aralığında işlem gören Bitcoin yaklaşık %8 düştü. Dünyanın en değerli kripto para birimi 35.000 doların altında işlem görüyor ve Ukrayna’daki kriz yoğunlaştıkça değer kaybetmeye devam ediyor.

Bitcoin’in bir değer saklama aracı olarak kullanılsa da analistler, mevcut düşüşün, kripto paraların altın gibi geleneksel risk koruma yatırımlarının aksine çalkantılı zamanlarda istikrar arayan yatırımcılar için iyi bir seçim olmadığını gösterdiğini söylüyor.

Bitcoin piyasa analisti Yuya Hasegawa durumla ilgili, “Bitcoin’in güvenli liman anlatısı, artan askeri çatışma olasılığı ve kötüleşen ABD-Rusya ilişkisi, daha geniş finansal piyasayı riskten kaçınma moduna soktuğu için neredeyse tamamen çöktü” ifadelerini kullandı.

Bitcoin, tarihinde birkaç gerileme yaşadı ve küresel olaylar nedeniyle tek bir günde %80’den fazla düştü. Buna rağmen, dijital para birimi toparlandı ve rekor seviyelere ulaşmaya devam etti, ancak Bitcoin ilk kez bir savaş senaryosunda test edildi. Uzmanlar, diğer durumlarda olduğu gibi yükselen doğası nedeniyle BTC’nin toparlanacağını, ancak bunun yakın zamanda gerçekleşmeyebileceğini söylüyor.

Altın yükseliyor

Altın, tüm hisse senedi ve finansal piyasaların düştüğü savaş koşullarında güvenli bir liman ve daha iyi bir değer deposu olduğunu kanıtlıyor. Altın fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonlarına başlamasıyla çarşamba günü kritik 1.900$/ons seviyesinin üzerine çıktı. Spot altın %0,5 artışla ons başına 1.908,08 dolar ile 2021 Mayıs sonundan bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

cryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin