Suudi Arabistan'dan metaverse hamlesi: Kabe sanal dünyaya taşınıyor!
Suudi Arabistan'dan metaverse hamlesi: Kabe sanal dünyaya taşınıyor!

Suudi Arabistan’dan metaverse hamlesi: Kabe sanal dünyaya taşınıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Suudi Arabistan, Kabe’de bulunan Hacerülesved taşının sanal olarak ziyaret edilebilmesini sağlayan bir metaverse projesi başlattı.

İndependent Türkçe’nin aktardığına göre, “Sanal Hacerülesved” adı verilen teknoloji girişimi, Müslümanların Hacerülesved taşını sanal olarak ziyaret etmelerine olanak tanıyacak. Teknoloji girişimi, Ümmü’l-Kurra Üniversitesi ve Sergiler ve Müze İşleri İdaresi tarafından gerçekleştiriliyor.

Proje, Mekke’deki hac mekanlarının bir simülasyonunun VR gözlüklerle sanal olarak ziyaret edilmesine olanak tanıyacak.

Kâbe’nin baş imamı Abdurrahman Sudeysi, geçen ay projenin açılışını yaptı ve Mekke ve Medine camilerinin çok sayıda tarihi ve İslami miras içerdiğini ve bunun herkes için dijitalleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Mescid-i Haram’ın resmi Facebook hesabından geçen ay yapılan paylaşımda, metaverse projesinin Müslümanların “Mekke’ye hac ziyaretinden önce Hacerülesved’i deneyimlemelerini” amaçladığından bahsedildi.

Sanal gerçeklikte sadece görme duyusunun bulunmayacağının altı çizildi. Buna göre, metaverse projesi, dokunma ve koku deneyimini de yaşatmayı amaçlıyor.

Öte yandan, halkın sanal gerçeklik projesine erişiminin ne zaman başlayacağı hâlâ belirsizliğini koruyor.

Metaverse’e gelen ‘Hacerülesved’ taşının önemi nedir?

Arapça’da siyah taş anlamına gelen Hacerülesved, Müslümanlar için kutsal cisimler arasında yer alıyor. Kabe’nin yanında bulunan yumurta biçimindeki bu taş, yerden 1.5 metre yüksekliğe ve 30 metre genişliğe sahip. Uzmanlar, Hacerülesved’in Hz. İbrâhim tarafından Kâbe’nin inşası esnasında tavafın başlangıç noktasını belirlemek amacıyla yerleştirildiği üzerine fikir birliğine sahip.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin