Stop-Loss (Stop-Limit) tahmin edilemeyen piyasada hayati önem taşıyor
Stop-Loss (Stop-Limit) tahmin edilemeyen piyasada hayati önem taşıyor

Stop-Loss (Stop-Limit) nedir? Nasıl kullanılır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stop-Loss (Stop-Limit) yani kaybı durdur, yatırımınız için hayati bir seçenek. Birçok insan tarafından kullanılmaz çünkü karmaşık bir olay olarak algılanır. Tüm borsa işlemlerinde olduğu gibi, kripto para bozdurma işleminde risk almadan kâr elde etmek mümkün değil. Kripto para borsaları için risk faktörü, diğer borsalardan daha yüksek. Bunun nedeni, piyasadaki fiyat hareketlerinin, yani dalgalanmaların, diğer borsalardan çok daha yüksek olması.

Stop-Loss (Stop-Limit) tahmin edilemeyen piyasada hayati önem taşıyor

Bir limit emri, yatırımcıların satın almak veya satmak istedikleri tam fiyatı ve tutarı belirtmelerine olanak tanır. Fiyat hareketlerini tahmin etmek zor. Çünkü birçok farklı faktör fiyat hareketlerini etkileyebilir. Örneğin, büyük bir borsa hack saldırısı, kriptoları bir ülkenin yasaklanması, baskı, trend yönü veya dış faktörler satılması… Kısacası, sürekli kazanç imkansız. Potansiyel kayıplarınızı en aza indirmek için, Stop-Loss kesinlikle kullanılmalı.

Stop-Loss nedir?

Stop emirleri, açık pozisyonla ilişkili bir limit komut. Stop emirlerinin amacı, işlemlerinizi belirttiğiniz bir fiyattaki pozisyona kapatmak. Stop-Loss, piyasa fiyatı belirlediğiniz stop seviyesine ulaştığında otomatik olarak uygulanır. Stop emrinizi iptal edebilir veya değiştirebilirsiniz.

Stop-Limit fonksiyonu nasıl kullanılır (Binance üzerine örnek)

Bir stop emri, belirli bir stop fiyatına ulaşıldıktan sonra, belirtilen (veya potansiyel olarak daha iyi) bir fiyattan gerçekleştirilecek. Stop fiyatına ulaşıldığında, stop-limit emri, limit fiyattan veya daha iyi fiyattan satın almak veya satmak için bir limit sırasına dönüşür.

Terimlerin açıklaması:

Stop fiyatı: Mevcut fiyat belirtilen stop fiyatına ulaştığında, stop-limit emri, limit fiyattan veya daha iyi fiyattan satın almak veya satmak için yürütülür.

Limit fiyatı: Stop limiti emrinin uygulandığı fiyat (veya potansiyel olarak daha iyi).

Miktar: Stop-limit emrinde alım veya satım miktarı.

Örnek göstermek için:

BNB’nin son işlem fiyatı 0,000165 BTC ve direnç 0,000169 BTC civarında. Fiyatın dirence ulaşmasından sonra fiyatın artacağını düşünürseniz, 0,000170 BTC fiyatından otomatik olarak daha fazla BNB satın almak için bir Stop-Limit siparişi koyabilirsiniz. Bu sayede, fiyatın hedef fiyatınıza ulaşmasını bekleyen piyasa hareketlerini sürekli olarak izlemeniz gerekmez.

Yaklaşım: “Stop-Limit” emrini seçiniz, sonra stop fiyatını 0,000170BTC, limit fiyatı ise 10.000 olarak belirtiniz. Miktarı 10 olarak belirtiniz. Ardından siparişi vermek için “BNB al” butonuna basınız.

Mevcut siparişleri sorgulamak için: Siparişler gönderildikten sonra, mevcut “durdurma sınırı” siparişleri “açık siparişler” içinde bulunabilir ve incelenebilir. Siparişler gerçekleştirildiğinde veya atıldığında, stop-limit sipariş geçmişiniz “My 24h Order History” de bulunabilir.

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin