Kripto paralarda pasif gelir: Staking için en iyi 7 kripto para hangisi?
Kripto paralarda pasif gelir: Staking için en iyi 7 kripto para hangisi?

Kripto paralarda pasif gelir: Staking için en iyi 7 kripto para hangisi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uzun vadeli olarak bir kripto para portföyüne sahipseniz ya da böyle bir portföy oluşturmak istiyorsanız bu kripto varlıklar, cüzdanında atıl olarak duracağına platformların staking hizmetlerini kullanarak varlıklarınızla pasif gelir elde edebilirsiniz.

Staking, çeşitli farklı kripto platformları tarafından sunulan oldukça popüler bir özellik haline geldi. Bu yolla Blockchain’ler daha güvenli hale gelirken kullanıcılar ek gelir etme imkanına kavuşur. Böylece hem kullanıcı hem de platform için bir kazan-kazan modeli oluşur. Ancak her coin’i stake edemezsiniz ve stake edilebilen kripto varlıklar arasında ise stake ödülleri farklılık gösterir.

Peki, stake için en iyi coin’ler hangileridir?

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH), Bitcoin’den sonra gelen en değerli kripto varlık olarak en büyük altcoin konumundadır. Birçok borsada Ethereum varlıklarınızı stake edebilirsiniz.

Bununla birlikte, diğer birçok kriptodan farklı olarak, Ethereum’u bağımsız olarak stake etme imkanı da vardır. Ancak bağımsız bir doğrulayıcı olabilmek için stake işlemi için 32 ETH’ye sahip olmanız gerekir. Şu anda yaklaşık 130.000 dolara denk gelen bu ETH miktarı oldukça yüksek bir miktardır.

32 ETH’niz yoksa, birçok kullanıcının iş birliği yapabileceği ve her birinin kendi ETH’sinden daha küçük bir miktar stake edebileceği bir stake havuzuna katılabilirsiniz. Birkaç borsa bir seçenek olarak stake havuzları sunar, bu nedenle büyük miktarda para yatırmadan ETH stake etmek istiyorsanız bu seçeneğe göz atabilirsiniz.

Peki, ETH staking avantajları neler? İlk olarak, çok çeşitli popüler borsa, Ethereum staking hizmeti sunuyor. Buna Coinbase, Kraken, Binance ve Bitfinex dahildir. Bunlar genellikle daha güvenli olduğundan ve daha yüksek ödüller sunan platformlardır.

Ek olarak, belirli borsalarda Ethereum stake etmek sağlıklı bir gelir getirebilir. Bu genellikle değişse de, seçtiğiniz platforma bağlı olarak yıllık %4 ile %10 arasında değişen ödüller bulabilirsiniz.

Slot Müzayedeleri ile Polkadot (DOT)

DOT’unuz aracılığıyla ödül kazanma süreci, slot açık artırmaları yoluyla yaptığınız gibi, bu listedeki diğer kriptolardan biraz farklıdır. Slot müzayedeleri, bir müzayedede teklif vererek parachain olabilmeleri için DOT’unuzu Polkadot ağındaki projelere ödünç vermek anlamına gelir. Parachainler, Polkadot blok zincirine paralel olarak çalışan bağımsız zincirlerdir. Seçtiğiniz proje kazanırsa, genellikle sizi yerel tokenleriyle ödüllendirirler.

Binance, Huobi ve Kraken dahil olmak üzere çeşitli borsalar DOT slot açık artırmalarına katılmanıza izin verir. Bu müzayedelerin en güzel yanı, diğer projeleri destekleyerek ve onlara parachain olma şansı vererek ödüller kazanabilmenizdir. Ve seçtiğiniz proje kaybederse, yine de ödünç verdiğiniz tüm fonları geri alacaksınız.

Tezos (XTZ)

Tezos, Binance ve Kraken gibi çok çeşitli saygın borsalarda stake edebileceğiniz bir başka popüler kripto para birimidir. Ayrıca Ledger ve Exodus gibi çeşitli yazılım ve donanım cüzdanlarını kullanarak da stake edebilirsiniz.

Peki neden Stake için Tezos? Mevcut çeşitli staking platformlarının yanı sıra, stake etmek için genellikle çok fazla Tezos’a ihtiyacınız yoktur. Çoğu platform, en az bir XTZ veya daha azını ister ve bu da Tezos staking’i neredeyse herkes için erişilebilir hale getirir. Bunun da ötesinde, Tezos’u stake etmek için sunulan bazı güzel ödüller var.

Ödüller dalgalanmalara tabidir, ancak kullandığınız platforma ve XTZ’nizi ne kadar süreyle stake ettiğinize bağlı olarak genellikle %4 ile %8,5 arasında kazanabilirsiniz.

Cardano (ADA)

Cardano şu anda çok değerli bir kripto para olmayabilir, ancak günlük ortalama 1,5 milyar dolarlık işlem hacmiyle kesinlikle popüler. ADA’yı Bitfinex, Yoroi ve Kraken gibi platformlarda stake edebilirsiniz. Peki, neden ADA’yı stake edelim?

İlk olarak, genellikle stake için çok fazla ADA’ya ihtiyacınız olmaz. ADA’nın şu anki değeri yaklaşık 1,43 dolar olduğu için satın almak çok uygun. Çoğu platform, Cardano’nun neredeyse herkes için açık bir kapı bırakmasını sağlayan düşük minimum gereksinimler belirler. Üstelik ödüller de fena değil. Şu anda, en büyük platformlar yıllık %3 ile %6 arasında ödül sunuyor. Ancak, ADA’nızı daha uzun sürelerle stake ederseniz, bu Binance gibi belirli borsalarda farklılık gösterebilir.

Algorand (ALGO)

Cardano gibi, Algorand da çeşitli borsalarda ve cüzdanlarda stake edebileceğiniz çok uygun fiyatlı bir kripto para birimidir. Bunlara Coinbase, Exodus ve Trust Wallet dahildir. ALGO’nuzu stake etmek istiyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz iyi bir platform seçiminiz olacak.

Stake etmeye başlamanız gereken ALGO sayısı, seçtiğiniz platforma göre değişir. Binance tarafından belirtilenler gibi daha yüksek minimum gereksinimler bile size birkaç yüz dolardan fazlaya mal olmaz. Bu nedenle, bu tür bir satın alma için pazardaysanız veya zaten önemli miktarda ALGO’nuz varsa, stake yapmak bir sorun olmamalıdır.

Çoğu saygın platform, genellikle %3 ile %10 arasında değişen makul ödül oranları sunar, ancak bunlar değişebilir.

Polygon (MATIC)

Polygon, bir stake için diğer harika bir seçenek. Gemini, KuCoin ve FTX dahil olmak üzere MATIC’inizi stake edebileceğiniz çeşitli platformlar bulunur. Polygon, şu anda satın almak için çok uygun fiyatlı, bu nedenle makul miktarda stake yapmak için para harcamanıza gerek kalmayacak.

Ek olarak, birçok borsa ve cüzdan, MATIC’i stake etmek için bazı sağlıklı yıllık ödüller sunar. Örneğin, popüler bir kripto platformu olan KuCoin’de MATIC’inizi stake ederek %10 APY kazanabilirsiniz. Ancak bu oranlar piyasanın durumuna ve seçtiğiniz platforma göre değişiklik göstermektedir.

Cosmos (ATOM)

Cosmos’u birkaç farklı şekilde stake edebilirsiniz: borsa, yazılım cüzdanı veya donanım cüzdanı aracılığıyla. ATOM, bu listedeki bazı kripto paralardan biraz daha pahalı olabilir, ancak güvenli kripto para stake işlemi için uygun bir kripto varlık denebilir.

Cosmos’u stake ederek %5 ile %10 arasında ödüller kazanabilirsiniz ve genellikle stake sürecine başlamak için çok az miktarda ATOM’a ihtiyacınız olacaktır. Stake yapmak için harika bir seçenek ve size güzel bir miktar ek gelir kazandırabilir.

Kripto para staking pasif gelir elde etmenin önemli bir yoludur

Bir miktar kripto paranız varsa veya uzun vadeli yatırım yapmakla ilgileniyorsanız, staking yapmak, tek bir coin satmak zorunda kalmadan ödüller kazanmak veya ekstra gelir elde etmek için harika bir yoldur. Bu nedenle, bu ilginizi çekiyorsa, bazı güzel ödüller için yukarıdaki coin’lerden birini güvenilir bir platformda stake etmeyi düşünebilirsiniz.

makeuseof

Yukarıda saydığımız coin’lerin haricinde çok daha yüksek yıllık gelir sunan DeFi platformlarında da stake imkanı bulunur. Ancak vadedilen getiri oranı ne kadar yüksekse ilgili kripto varlığın fiyatı o derece de volatil olabilir. Ayrıca bu platformlarda talebe bağlı olarak yıllık getiri oranları (APY) da oldukça volatildir. Kısaca yüksek getiri her zaman yüksek risk anlamına geldiği için DeFi platformlarında stake ederken bu konuda tecrübeli olmanız ve detaylı bir araştırma yapmanız çok önemlidir.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin