Solana fiyat analizi: Rekor yolculuğu başladı mı? Bu seviyelere dikkat!
Solana fiyat analizi: Rekor yolculuğu başladı mı? Bu seviyelere dikkat!

Solana yaratıcısı SOL fiyatıyla ilgili neler söyledi? İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana, son birkaç ayda önemli gelişim kaydetti. SOL fiyatı düzenli bir şekilde yükselirken ağ popülerliği ve gelişmelerle yatırımcıların dikkatini çekti. Solana artan popülerliğiyle birlikte ağın ölçeklenebilirliği ve Ethereum ile işlem ücretlerinin karşılaştırılmasıyla fiyatını da önemli oranda arttırdı.

Örnek verecek olursa Ethereum ağ tıkanıklığı ve işlem ücretleriyle boğuştuğu için Sol “Ethereum katıili” olarak anılmaya başladı. Ancak Solana, var olan tek potansiyel ‘Ethereum katili’ değil. Binance Smart Chain (BSC) ve Polkadot gibi diğer katman-1 çözümleri de Ethereum ile rekabet içerisinden olan altcoinler.

Böylece bu altcoinler arasında Ethereum’u tahtan indirecek gelişmeler için rekabet her geçen gün körükleniyor. Solana Kurucu Ortağı Anatoly Yakovenko’ya göre, bu teknolojiye değil, topluluğun gücüne bağlı olacak.

Yakın tarihte gerçekleşen bir konuşma sırasında SOL kurucu ortağı ağa en fazla insan alma vizyonuyla inşa edildiklerini söyledi. Ayrıca katman çözümü olarak inşa etmek, merkezi olmayan sistemi tehlikeye atacaktı bu duruma kullanıcıların genellikle daha iyi bir ikame eksikliği için yaptıkları bir uzlaşma olduğunu söyledi. Solana kurucu ortağı bu durumu ortadan kaldırmak için ağı inşa ettiklerini belirtti.

Biz geliyoruz, bu hayır demek… Aynı veya daha yüksek düzeyde merkezi olmayan, tüm katılan çok daha büyük bir gruba sahip kullanıcılara daha ucuz bir maliyetle elde edebileceksiniz.

Anatoly Yakovenko sözlerine şu ifadelerle devam etti,

Tek zincir dünyası için yükseliş durumu, en hızlı, en ucuz, en merkezi olmayan zincirin muhtemelen en fazla sayıda şehre sahip olacağı.

Solana kurucu ortağı SOL gelecek fiyatıyla ilgili ne söyledi?

Devasa bir topluluk dışında, mühendisin Solana’yı yaratırken baktığı bir diğer husus, ağdaki ticaret faaliyetlerinin optimizasyonu oldu. Yakovenko, Ethereum‘un 2.0’a geçişinin yerel tokeni Ether’i deflasyonist bir varlığa dönüştürdüğünü, ancak bunun ağ kullanıcıları için değil sadece tokenin fiyatı için olumlu olduğunu söylüyor. Ayrıca şimdi gaz ücretleri için daha fazla ücret ödemek zorunda kaldıklarının da altını çizdi.

SOL ağı saniyede 700.000 adet işlem gerçekleştirebiliyor. Bu sebeple geçen ay ağda yaşanan aksaklığın nedenini bir parçası da fazla işlem gerçekleştirme kapasitesi olduğu söylendi. Bu yüksek verim kapasitesi, DeFi işlemlerini gerçekleştirirken ağ tıkanıklığı ve yüksek ücretlerden kaçınabilen yatırımcılar için önemli bir faktör olarak görülüyor.

Solana’nın ilk rallisi yıpranmış olsa da, daha büyük piyasa gelişmeleri nedeniyle token geçen hafta %7,7 değer kazandı.

Solana kurucu ortağı SOL fiyatı ilgili şu yorumu yaptı:

Solana’daki devlet maliyetinin bugünkünden yüz kat daha ucuz olacağını tahmin ediyorum.

Solana, aylardır NFT alanında önemli gelişmeler ve başarılar kaydediyor. Bu başarıda piyasada devam eden NFT çılgınlığının da etkisi var. Kısa bir süre önce Solana’nın NFT’sinin toplam piyasa değerinin 1 milyar doları aştığı bildirildi. Dahası, pazar yeri SOLSEA, Ethereum için zorlu bir rakip olarak anılıyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin