Solana (SOL) fiyatını 2022 yılında neler bekliyor?
Solana (SOL) fiyatını 2022 yılında neler bekliyor?

Solana (SOL) fiyatını 2022 yılında neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası büyüdükçe Solana, geçen ay 50 milyon doları aşan girişleriyle kripto yatırımcılarının gözdelerinden olmaya devam etti. Daha da iyisi, kripto para birimi ilk on dijital varlık listesine girmeyi başardı. Token, Cardano’nun önüne geçerek piyasa değerine göre 5. Sırada yer alıyor. Analistlerin çoğu SOL fiyatının daha da artacağına inanıyor.

En son Solana fiyat analizi, piyasanın yükseliş fırsatlarıyla birlikte düşüş eğilimini takip ediyordu. Son birkaç gün içerisinde ise önemli oranda bir düşüş yaşadı.

27 Aralık 2021 tarihinde fiyat bir miktar yükseliş eğilimi izledi ve fiyat 177 doların yanında önemli ölçüde düşmeden hemen önce 197 dolardan 204 dolara kadar çıktı. 29 Aralık 2021’de fiyat 170$’a daha da düştü ancak kademeli olarak Solana’nın mevcut fiyatı olan 176 dolara yükseldi.

Solana nedir?

Solana Price Prediction: Investors' favorite? 1

Solana blockchaini (genellikle Solana protokolü olarak da anılır), mevcut devrimi getiren Ethereum blockchaini ile rekabet etmek için yaratıldı. Özellikle de merkezi olmayan finans (DeFi) icatlarını mümkün kılmak için devam etmesi gereken akıllı sözleşme teknolojisi ile, NFT’ler, merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) ve bu buluşlara eşlik eden verim çiftçiliği, likidite madenciliği, staking vb. gibi diğer tüm kavramlar diyebiliriz.

Solana gün geçtikçe daha fazla benimsenmeye devam ediyor. Yerel tokeni SOL, lansman sırasındaki ilk fiyatından şu anda yaklaşık 218 dolarla %43203,94 yükseldi.

SOL yatırımcılara, işlemler halka açık blockchaini ağında kaydedilse bile, gönderenin ve alıcının kimliğinin her zaman bazı adreslerin arkasına gizlenmesini sağlayan sağlam şifreleme algoritması aracılığıyla gizlilik ve gizlilik sağlayacak dijital paraların yatırımcılarına güvence verdi.

Bu amaçla SOL, dünya çapında en etkili, güvenli, hızlı ve sansüre dayanıklı ağlardan biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca küresel kabulü kolaylaştıran açık kaynaklı bir altyapı sunar.

Solana (SOL) kripto para fiyat geçmişi ve son performans

SOL tokeni 2021 yılında en hızlı büyüyen kripto para birimi haline geldi ve şu anda 66.4 milyar dolarlık canlı piyasa değeri ile beşinci sırada yer alıyor. Bir zamanlar popüler olan Dogecoin, DAI, DASH, Polkadot, VeChain, Eos ve diğerlerini arkasında bırakmayı başardı. Binance Coin (BNB) ve Tether’in (USDT) hâlâ gerisinde yer alıyor.

Bu yıl (2021), Solana’nın (SOL) fiyatı, Ekim ayında %43’ten fazla değer kazandı ve 1 Ocak 2021 tarihinde fiyatı olan 25,72 dolara kıyasla şimdi 217,19 dolardan işlem görüyor. Solana kripto fiyatları 6 Kasım 2021 tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260,06 dolara ulaşmıştı.

Bitcoin yıl boyunca büyük fiyat dalgalanmalarıyla mücadele etmesine rağmen, Solana yükseliş eğilimi de devam ediyor. Fiyat olarak daha fazla olan ETH tokeni yerine yatırımcılar SOL tokeni tercih edebiliyor. Tıpkı Ethereum gibi, Solana da şu anda kripto alanında en çok aranan hizmetler olan DeFi ve NFT ile ilgileniyor.

Yukarıda yer alan şekilde Walletinvestsor tarafından Destek ve direnç seviyelerini kullanan SOL fiyat analizi yer alıyor. Çoğu analist, SOL’nin ayı tekrar yola çıkmadan önce son fiyat artışını düzelttiğine inanıyor.

Solana fiyat tahmini 2021

Figure 3. SOL price prediction by Walletinvestor for the remaining part of 2021 and part of 2022

Çoğu analist, SOL fiyatının 2021 yılını, son ağ kesintisinin etkisini ve satış nedeniyle meydana gelen fiyat çöküşünü düzelttiği için, mevcut tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 214,96 doların altında kapatacağını düşünüyor. Örneğin TradingBeast, SOL’un 2021’i ortalama 179,671 dolar veya daha düşük bir fiyatla kapatacağını tahmin ediyor.

Solana fiyat tahmini 2022

Figure 4. Solana price prediction by Trading Beasts for the year 2022

2022 yılı tahminlerinde ise SOL için geri dönüş yılı olarak görülüyor. O zamana kadar mevcut fiyat çöküşünü düzeltmeyi bitirmiş olması ve 2021 yılından daha büyük bir artış göstermesi bekleniyor.

Fiyat çöküşünü düzeltmenin yanı sıra, Sol ile birkaç ortaklık bunların kripto para birimini çok yakında bir yükseliş rotasına itmesi bekleniyor.

Yukarıda yer alan 2022 tahmin paylaşımında, Solana’nın 2022’yi yaklaşık 751,5 dolardan kapatacağını tahmin eden Walletinvestor gibi diğer analistlerin tahminlerinden farklı olsa da, gerçek şu ki, tüm analistler SOL tokeninin fiyatının artacağı konusunda hemfikir gibi duruyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin