Solana, yaşanan ağ sorunlarının ardından güncelleme yaptı!
Solana, yaşanan ağ sorunlarının ardından güncelleme yaptı!

Solana, yaşanan ağ sorunlarının ardından güncelleme yaptı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana blockchaini birkaç gün süren düşük performans ve tıkanıklık sorunlarından sonra 1.8.14 sürümüne güncellendi. Ağdaki sorunlarla ilgili ilk rapor, kullanıcıların blockchaini ağır bir yük altında değilken işlem işleme ve ağ tıkanıklığı ile ilgili sorunları fark etmesinin ardından geldi.

“Ethereum katili” olarak anılan Solana geliştiricileri, önümüzdeki 8 ile 12 hafta içinde ek performans güncellemeleri yayınlamayı planlıyor. Ancak geliştiriciler ağda daha fazla güncelleme ve hizmet beklerken, zincirler arası köprü Wormhole gibi üçüncü taraf hizmetler hâlâ kullanıcılarını ağ tarafından reddedilen mevcut aktarım potansiyeli konusunda uyarıyor.

Tanınmış Solana eleştirmeni ve WeekInEthNew’in kurucusu Evan Van Ness, SOL ağıyla ilgili sayısız soruna işaret etmişti. Van Ness ayrıca Solana ağı için ayrı bir “durum” web sitesinin varlığı hakkında çok sayıda yorum yaptı.

“Durum” web siteleri genellikle Web2’de kullanıcıları ağın mevcut durumu hakkında güncel tutmak için kullanılır. Merkezi Web2 ağları ve hizmetleri ile oldukça popüler olsa da, bu tür hizmetlere sahip olduğu blockchainlerle ilgili sadece birkaç proje biliniyor.

https://twitter.com/evan_van_ness/status/1479199867125829632

Solana kesinti süreleri ve ağ tıkanıklıkları

Solana daha önce ağın bir “DDO saldırısı” nedeniyle kısa bir süre de olsa çevrimdışı kalmıştı. Şu anda Solana ağıyla ilgili mevcut sorunlar “geleceğin blockchaini” ile ilgili çıkan ilk sorun değil.

Ağın daha önce ağır bir yük altında çalışmaya hazır olduğunu ve en yakın rakibi Ethereum’dan farklı olarak düşük işlem ücretlerini koruduğunu belirtilmişti. Ancak işlem işlemeyle ilgili sorunlar geliştiriciler tarafından onaylandıktan sonra bazı kullanıcılar son derece olumsuz tepki verdi.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin