Şirketlerin bilançosu iyice kötüleşiyor: DCG’nin borcu FTX’i geride mi bırakıyor?

Şirketlerin bilançosu iyice kötüleşiyor: DCG’nin borcu FTX’i geride mi bırakıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX depreminde artık üçüncü haftaya giriyoruz. İlk dalganın ardından şok edici iflas ve krizler ise peş peşe geldi. En belirgin ise Alameda şirketi oldu. Neredeyse bilançosunun büyük çoğunluğu FTT tokenine bağlıydı. Bu da krizin sadece bir yüzü olduğunu göstermeye yetti.

Peşinden farklı şirketlerde krizi izledi. Son olarak geçen hafta Genesis’in ismini duyduk. Şimdi ise Genesis’e borçu bulunan büyük bir grup ortaya çıktı. Barrys Silbert’in sahip olduğu DCG, Genesis’e milyar dolarlık borçlandığı açıklandı.

Henüz rakamlar telaffuz edilmese de milyar doların üzerinde bir borç konuşuluyor. Hatta geçen hafta bu yangının Grayscale şirketine de sıçrama ihtimali üzerinde durulmuştu. Ancak şirket anında açıklama yapmıştı.

DCG’nin borcu 1 milyar doların üstünde

Kripto ticaret firması Genesis’in iflas etmiş kripto firmaları FTX ve Three Arrows Capital’e maruz kalmasının ardından bazı oyunlara kalkıştığı görüldü. Genesis, diğer kuruluşlar olan Digital Currency Group (DCG) ve Grayscale’i de işin içine dahil etmeye çalışıyor. 

Barry Silbert’in DCG’sinin Genesis’e 1,1 milyar dolardan fazla borcu olduğu ortaya çıktı. Bazıları, DCG serpintisinin FTX’ten daha fazla dalgalanma etkisine sahip olabileceğini iddia edildi.

ArchPublic’in kurucu ortağı Andrew Parish, 21 Kasım’da, Barry Silbert’in DCG’sinin, potansiyel yatırımcılardan gizlenen daha önce açıklanmayan bir senet yoluyla Genesis’e 1,1 milyar dolar borcu olduğunu iddia etti. DCG ve Genesis’in yatırımcılardan 1 milyar dolarlık acil durum fonu aramasının ardındaki ana nedenin gizli fonlar olduğuna inanılıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin