FTX’in arka bahçesi olan Alameda Reearch’ün yaptıkları konuşuluyor…

FTX’in kolu olan Alameda’nın borcu belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX bulaşması, tüm kripto borsalarında oldukça hızlı yayıldı. Yatırımcılar, kendi kendine velayet çözümünü tercih ediyor. FTX’in düşüşünün ardından borsalardan büyük miktarda Bitcoin ve stablecoin çıkışı oldu.

Glassnode verilerine göre, Bitcoin’lerin borsalardan çıkma hızı o kadar yüksek ki, 2018’den beri borsalara akan tüm BTC şimdi geri çekildi. Kendi kendine gözetim ve spot odaklı Bitcoin pazarlarına olan talep hızla artıyor. Bitcoin geçmişte birkaç ayı piyasasından geçmesine rağmen, bu tür davranışların eşi benzeri görülmemişti.

Tüm bu piyasayı etkileyen girişimin sonucunda krizin bilançosu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. FTX borsasının yan kolu olarak bilinen Alameda’nın borcu açıklandı. Devasa bir yığını arkada bırakan şirketin akıbeti ne olacağı merak konusu oldu.

Alameda’nın borcu milyar dolarla ifade ediliyor

17 Kasım Perşembe günü bir iflas mahkemesi dosyasına göre, Alameda Research ve bağlı kuruluşlarının 30 Eylül itibarıyla yaklaşık 5,1 milyar ABD doları tutarında borcu bulunuyor.

Mahkeme dosyasında açıklanan denetlenmemiş bilançoya göre “gerçeğe uygun değerden kripto varlık borçlanmaları” 3,7 milyar ABD dolarına ulaşan en büyük yükümlülük kalemi oldu.

Mahkeme dosyasına göre, Alameda Research ve bağlı kuruluşlarının toplam varlıkları 13.46 milyar dolardır. Ancak en büyük ve ikinci en büyük varlık kalemleri, her biri 4 milyar doları aşan “alacaklar, ilişkili taraf” ve “gerçeğe uygun değerden tutulan kripto varlıklar” olduğu açıklandı.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin