SegWit kullanımı en fazla Mayıs ayında gerçekleşti
SegWit kullanımı en fazla Mayıs ayında gerçekleşti

SegWit kullanımı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin işlemlerinde SegWit kullanımı %40’a çıkarak tüm zamanların en yüksek seviye rekorunu kırdı.

SegWit kullanımı en fazla Mayıs ayında gerçekleşti

Transactionfee.info isimli web sitesinden elde edilen veriler, yatırımcı ve girişimci Alistair Milne’nin de dikkatini çekti. Mayıs ayıyla beraber SegWit kullanımının arttığını gösteren rakamlara dikkat çeken Alistair Milne, yükselişin sebebinin soğuk depolama ve cüzdan sağlayıcısı Xapo teknolojisinin kullanılmasından kaynaklandığını söyledi.

Şirketin başkanı Ted Roger, rekor kıran rakamları 24 Mayıs’ta doğruladı

SegWit kullanımı 2018’in ilk aylarından beri, daha az masraf ve daha hızlı olması sebebiyle Bitcoin işlemlerinde giderek daha fazla ilgi gördü. SegWit, 2017 Ağustos ayında kullanıma açıldı. Tam olarak anlaşılması ve kullanım alanlarının belirlenmesi için 4 ay geçse de şu an sektörde lider durumda. 25 Mayıs basın duyurusunda belirtildiği gibi, SegWit ilk kez Bitcoin işlemlerinin toplamında %38’lik kullanım oranına erişti.

SegWit kullanımı en çok yatırımcılar istiyor

Bu arada, işlemlerin verimliliğini artırmak ve ücretleri düşürmek isteyen kripto para yatırımcıları, bulunduğu kripto para borsalarına SegWit’i kullanabilmek için baskı yapıyor.

SegWit kullanımı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
SegWit kullanımı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Ayrıca Bitcoin Blockchain’in üzerinde daha kullanışlı hale geldiğinden daha ucuz daha hızlı bir şekilde işlemlerin yapılması gerekir. Şu an Bitfinex, Binance ve Shapeshift gibi kripto para borsaları, SegWit’i kullanırken, Coinbase ve Coinbase Pro da, yakın zamanda SegWit sistemine geçmeyi planlıyor. Araştırmacı ve analist Hasufy konuyla ilgili şunları söyledi:

Bu kripto para yatırımcıları için çok önemli bir gelişme. Bitcoin ile işlem yapan herkes, kripto para borsalarının SegWit’i kullanması için üzerine düşeni yaptı ve en sonunda başardı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin