featured

SEC’e başvuru yapıldı: Ethereum bazlı bir kripto para geliyor! Arca UST

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Arca, tokenize tahvil fonunu başlatmak için SEC’den düzenleyici onayı istiyor. Bu sayede yeni tür stablecoin, perakende yatırımcılara sunulacak.

SEC, Ethereum bazlı bir stablecoin için başvuru aldı

ABD merkezli dijital varlık yönetimi şirketi Arca, Ethereum Blockchain’i üzerinden çıkarılan  ve ABD Hazineleri tarafından desteklenen hisse senetleri ile tahvil fonu açmak için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bir başvuruda bulundu.  Arca’nın ABD Hazine Fonu, hiçbir borsada veya alternatif alım satım sisteminde kullanılamaz. 

Bu nedenle, hisse satın almak için yatırımcıların özel bir Arca uygulamasında bir cüzdan adresi almaları ve dosyalamaya göre bir Transfer Ajansı tarafından onaylanıp beyaz listeye alınmalarını sağlamaları gerekir. Asgari yatırım tutarı 1.000 ABD doları olarak belirlenirken, hedef net varlık değeri (NAV) 1 ABD dolarıdır. Fon, sermayenin %80’ini ABD Hazine menkul kıymetlerine yatırmayı hedefliyor, geri kalan %20’si ise ABD içindeki ve dışındaki kuruluşlar tarafından verilen borca ​​dağıtılacak.

Arca UST Coin’lerin özellikleri

Bu nedenle yayınlanan belgeye göre, temel portföyün ve Arca UST Coin’lerin NAV’ının nispeten düşük bir oynaklığa sahip olması bekleniyor. Buna göre, Arca UST Coin’lerinin sahipleri, tipik stablecoin’lere kıyasla daha fazla NAV volatilitesi yaşamış olsa da bu volatilite göreceli olarak sınırlı olacak. Fonun, ana amacı “sermayenin korunmasına uygun maksimum toplam getiri elde etmek” olduğu için sermayenin korunmasına odaklanacak. Yatırımcılar faiz ödemelerinden temettü alacaklar.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin