featured

SEBA Bank, fiyatı altına endeksli Gold Token’ı duyurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İsviçre merkezli SEBA Bankası, yatırımcıların fiziksel altına sahip olmalarını sağlayan bir dijital token (Gold Token) çıkardığını duyurdu. Banka açıklama da, Gold Token’ın “talep üzerine fiziksel altın yatırımı ve teslimi için düzenlenmiş ve fiyatı altına sabitlenmiş bir dijital token” olacağını belirtti.

SEBA Bank Gold Token'ı duyurdu

SEBA Bank, altının değerine bağlı bir dijital token sunuyor

Lisanslı dijital varlık bankacılığı platformunun tokenının, Ethereum blok zincirinde bir ERC-20 jetonu olarak var olacağını belirtmekte fayda var.

Bu bağlamda SEBA Bank CEO’su Guido Buehler şu yorumu yaptı: “Yenilikçi Gold Token’ımızın piyasaya sürülmesiyle, yatırımcıların ilk kez tamamen düzenlenmiş bir dijital altın formuna sahip olmalarını sağlamak için bugünün üzerine inşa ediyoruz.”

SEBA Bank Gold Token ayrıca, İsviçre kasasındaki altının değeriyle bağlantılı, düzenlenmiş bir sabit para olarak hareket ettiğini iddia ediyor. Bu da Gold Token’ı aynı zamanda USDT ve USDC gibi dolara bağlı sabit paralara benzer hale getiriyor. Ayrıca, banka, gelişmenin, yaklaşık 130 milyar dolarlık tahmini piyasa değeri ile stabilcoin sektöründe artan talebin arkasından geldiğini belirtti:

“Talebi karşılamak için SEBA Bank Gold Token, dijital varlık piyasalarında tam uyumlu bir stabilcoin olarak kullanılabilir, alım satıma izin verir ve yatırımcıları hem geleneksel hem de kripto piyasalarındaki oynaklıktan korumak için bir değer deposu görevi görür.”

Bu, esasen, güvenli işlem anlaşmasının yanı sıra, değerli altını başka şekillerde tutmanın getirdiği maliyetli ücretlerden kaçınabileceğiniz anlamına gelir.

Ayrıca banka, değerli metal endüstrisinde lider bir hizmet sağlayıcı olan Argor-Heraeus ve token lansmanı için blockchain tabanlı bir değerli metal platformu olan aXedras ile ortaklık kurdu. Argor-Heraeus CEO’su Christoph Wild şunları ekledi:

“SEBA ve ARGOR-HERAEUS ile DLT tabanlı iş ağımız aracılığıyla yaptığımız işbirliği, yeni ve verimli finansman çözümleri elde etmek için en son blok zinciri teknolojisini kullanmak için harika bir örnektir.”

Her tokenin, dört ondalık basamağa kadar bölünebilirlik ile metalin 1 gramını (57 dolar) temsil ettiği bildiriliyor. Bu arada, sahipler, fiziksel altın varlıklarını SEBA Bank’ın ortak rafinerilerinden geri alma seçeneğine de sahiptir.

Finansal kurumlar dijital varlıkları nasıl benimseyeceklerini anlıyor

2021’de, birden fazla banka kripto alanına katılmak için çözümler buldukça kripto benimsemesi yeni bir şekil aldı. PBoC gibi bazı bankalar kriptoları değersiz hale getirmiş olsa da, diğerleri onları benimsiyor.

Goldman Sachs gibi bankalar, BTC’yi ABD’deki krediler için teminat olarak kullanmayı düşünüyor. BBVA ve Swissquote gibi diğerleri, müşterileri için kripto saklama hizmetleri sunuyor. Özellikle, Swissquote 2022’nin 3. çeyreğinin başında bir kripto değişim platformu başlatmayı planlıyor. Kriptoların geleceği şimdi biraz daha parlak olduğundan, bu gelişmeler kripto meraklılarını cesaretlendiriyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin