Araştırmacılardan yeni Satoshi iddiası geldi – kim olduğu açığa mı çıkıyor?
Araştırmacılardan yeni Satoshi iddiası geldi – kim olduğu açığa mı çıkıyor?

Satoshi ortaya mı çıkıyor? Kullandığı eski hesaptan bir güncelleme yapıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kar amacı gütmeyen küresel ağ P2P Vakfı’nda Bitcoin (BTC) mucidi Satoshi Nakamoto ile ilişkili bir hesap, 29 Kasım tarihinde bir kelimelik durum güncellemesi yayınladı.

Hesap, Nakamoto’nun eski e-posta adresine bağlıyken ([email protected]) – aynı zamanda, 2009’da P2P’ye ilk Bitcoin dokümanlarından birini yüklediği adres ile aynı- e-postanın, Nakamoto’nun 2010’un sonunda izlenebilir çevrimiçi etkinlikten çekilmesinden dört yıl sonra, Kasım 2014’te saldırıya uğradığı iddia ediliyordu.

Dünkü güncellemede girilen kelime “Nour”. Anlamı ise kolayca deşifre edilemiyor. Google aramalarında üst sıralara çıkan “nour” kelimesi, urbandictionary.com’da aşağıdaki gibi tanımlanıyor:

Tanıştığın en sevecen, sevgi dolu ve şefkatli biri. Son derece akıllı, eğlenceli ve duyarlı. Biraz kayıp, hala hayattan ne istediğini ve ona nasıl ulaşacağını anlamaya çalışıyor. İnatçı ve diğer insanlara tavsiyede bulunmaya istekli değil. Gülümsediğinde, sahip olduğunuz tüm sorunları unutmanızı sağlar. Sarıldığında ise daha önce hissetmediğiniz bir güvence verir.

Fakat hesapta yapılan güncelleme tek kelimeden ibaret olduğu için yukarıdaki sözlükte anlatılan tabirler ile de bir sonuca varmak neredeyse imkansız.

Satoshi Nakamoto’nun kullandığı hesaptan bir de arkadaşlık isteği gönderildi

Bu şifreli dört harfin yanı sıra, hesap bir de Sao Paulo, Brezilya merkezli olduğunu belirten Wagner Tamanaha adlı bir kullanıcıyla arkadaş oldu. Arkadaşlık isteğini kabul eden Tamanaha, bugün Portekizce “Görünüşe göre Satoshi tekrar ortaya çıktı ve beni araştırıyor” şeklinde bir twit attı.

Tamanaha’nın Facebook sayfasındaki herkese açık paylaşımlar, şu anda Brezilya Blockchain ve kripto topluluğunda aktif olduğunu ve blogspot profilinde Kasım 2016 tarihli “Blockchain devriminde bir araya gelen Kripto medyası Steemit ile sosyal ağlar” başlıklı bir yayın içeriyor.

Nakamoto’nun 2010 yılında aniden ortadan kaybolma olayı, tıpkı 31 Ekim 2008’de whitepaper”ini yayınlandığı Bitcoin kadar efsane olmuştu. Mucidin ilk “ismi” olan Satoshi, aynı zamanda, kripto para biriminin en küçük, bölünmez biriminin terimi olarak kullanılıyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin