featured

Piyasadaki son çöküşün ardından Sandbox almak için doğru zaman şimdi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği altcoinlerden biri olan Sandbox kısa sürede fazla değer kazanan coinlerden biri olmuştu. Fakat Sandbox, Kasım ayında elde ettiği kazanımların bir kısmını özellikle de geçtiğimiz günlerde yaşanan piyasadaki çöküşü ile beraber kaybetti. Yaşanan kayıp yüzde 43 oranından fazla. Peki Sandbox için bu seviyeler dip mi? Yatırım yapmak için doğru zaman şimdi mi?

Sandbox piyasada son zamanlarda en çok dikkat çeken coinlerden biri olmayı başardı. Kripto para birimi SAND, Kasım ayında %1,100 oranından fazla yükseliş yaşayarak dünyanın en iyi kripto para birimlerinden biri haline gelmeyi başarmıştı. Şu anda ise Kasım ayındaki en yüksek seviyenin yaklaşık %43 altında olarak 4.78 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Toplam piyasa değeri ise 4,7 milyar dolardan fazla düştü.

SAND neden düşüş yaşadı?

Metaverse, bu yıl Kasım ayında kripto para birimi endüstrisindeki ana temaydı. Bu da Facebook, Microsoft ve Nvidia gibi birçok şirketin sektöre odaklanmalarını artırmasından sonra oldu.

Sandbox, dünyadaki en popüler metaverse kripto para birimlerinden biridir. Çünkü geliştiriciler Kasım ayında Softbank liderliğindeki yatırımcılardan 93 milyon dolar topladı.

Platform, insanların meta veri deposunu oluşturmasına ve değiştirilemez belirteçler (NFT) kullanılarak desteklenen işlemler yapmasına olanak tanır. Gerçekten de, bu konudaki talep son birkaç ayda önemli ölçüde arttı.

Örneğin, bu hafta sonu boyunca Snoop Dogg’un mülküne bitişik bir sanal arsanın 453 bin dolardan fazla fiyata satıldığı konusu gündemdeydi. Bu haber ise başka bir arsanın 4,3 milyon dolardan fazla fiyata satılmasından birkaç gün sonra geldi.

Bu nedenle, Sandbox fiyatı çoğunlukla kâr elde etme amacıyla düşüyor. Kripto para birimlerinin her birinin tarihi ve gelişimi incelendiğine, kripto para birimlerinin ve diğer varlıkların, parabolik bir koşuyu tamamladıktan istikrar kazanma eğiliminde oldukları görülür.

Diğer bir neden de yatırımcıların Fed’in gelebilecek daha sıkı kararlarından korkmalarıdır. Hatırlayacağınız gibi, geçen hafta Federal Rezerv başkanı bankanın önümüzdeki aylarda bazı konularda daha sıkı kararlar almaya başlayacağını söylemişti. Bu da bankanın QE programını yılın ilk çeyreğinde sonlandıracağı anlamına geliyor. Bunlar da Ethereum ve Bitcoin gibi çoğu kripto para biriminin neden çöktüğünü açıklıyor.

Sandbox fiyat tahmini

Dört saatlik grafikte SAND fiyatı incelendiğinde son zamanlarda büyük bir satış ile karşılaşmış olduğunu gösteriyor. Daha yakından bakıldığında ise kripto para birimi, çift tepe formasyonunun tam altında 5.76 dolar seviyesinden hareket ettiğinde satışların yoğunlaştığını gösteriyor. Kripto para birimi ayrıca 25 günlük ve 50 günlük hareketli ortalamaların altına düştü. Para akış endeksi (MFI) aşırı satım seviyesine taşındı.


Bu nedenle, yatırımcılar %61.8 oranındaki geri çekilme seviyesini 3.6190 dolar olarak hedefledikçe Sandbox muhtemelen düşmeye devam edecek. Bu fiyat mevcut seviyenin yaklaşık ise %25 oranında altındadır.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin