Aralık ayında yüksek talep gören en iyi 9 Metaverse ve kripto oyunu
Aralık ayında yüksek talep gören en iyi 9 Metaverse ve kripto oyunu

Aralık ayında yüksek talep gören en iyi 9 Metaverse ve kripto oyunu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain oyunları bu yıl yükselişte. Sektörde pek çok harika proje ortaya çıktı, önceden var olanlar ek destek aldı ve oyuncu tabanlarını genişletti. Kripto oyun dünyası büyük bir değişim yaşıyor ve evrimi herkesin görebileceği şekilde açıkça görülüyor. 2021 sona ererken, hangilerinin trend olduğuna bir göz atalım.

9- Galaxy Block

Aylık oyuncu sayısı: 134 bin

Galaxy Block, efsane oyun Tetris gibidir, ancak blok zincir üzerindeki versiyonu. Tek başına dünya oyunlarının klasiklerini temsil eden oyun hakkında söylenecek başka ne var? Galaxy Block’un sürümü, büyük olasılıkla telif hakkı sorunları nedeniyle oynanışta bazı değişiklikler yaptı.

Genel olarak konuşursak, oyun, kripto oyunları, NFT koleksiyonları, DeFi, madencilik ve hatta analitiği kapsayan bir dApp olan ThunderCore ekosisteminin bir parçasıdır. Ekosistemin tokeni ThunderCore (TT).

8- GAMEE tarafından sunulan Arc8

Aylık oyuncu sayısı:  137 bin

Arc8, Animoca Brands’ın bir kolu olan GAMEE’nin blockchain üzerinde çalışan bir mobil oyun platformu. Uygulama her iki popüler mobil platformda da mevcuttur; Android ve iOS.

Arc8’de bulunan oyun seçenekleri bilye, kart ve küp oyunlarının çeşitlerini içerir. En ilginç mini oyunlardan biri, Tetris’i Sudoku ve Atari 2600 sisteminden resmi lisanslı ‘Asteroids’ ile karıştırıyor. Platform, kullanıcıların mini oyunlar oynayarak GMEE tokeni kazanmalarını sağlar.

7- MOBOX

Aylık oyuncu sayısı: 149 bin

MOBOX, ana karakterleri karikatürize bloklara sahip bir kripto çoklu evrendir. Tabii ki, tüm karakterler yerel pazarda ve OpenSea’de satın alınabilen NFT’lerdir.

Ana çoklu evreni MOland henüz piyasaya çıkmamış olsa da, oyuncular zaten karakterlerini “Block Brawler” savaş alanında deneyebilirler. Oyun, Binance Akıllı Zincir blok zinciri aracılığıyla çalışır ve mekanik ve çoklu evren konsepti açısından Aavegotchi’ye oldukça benzerdir.

6- Upland

Aylık oyuncu sayısı: 179 bin

Bu oyunun konsepti “gerçek dünya tekeli”dir. Upland, mülkle dolu dünya şehirlerinin çoğunu içerir. Arazi parsellerini aldıktan sonra, bir kulüp, kafe veya başka herhangi bir sosyal merkez olsun, orada ne inşa edebileceğinizi seçebilir ve daha sonra onu kullanan diğer insanlar tarafından gelir elde edebilirsiniz.

Farklı alanlarda mülk satın alarak ödül aldığınız koleksiyonları tamamlayabilirsiniz. Geliştiriciler ayrıca yakın gelecekte daha fazla gelişim sözü verdiler.

5- Bomb Crypto

Aylık oyuncu sayısı: 195 bin

Bomb Crypto, blok zinciri dışında hayranların en sevdiği klasik “Bomberman”ın modern reenkarnasyonudur. Oynanış, tür için standart ama gerçek karakterlerle oynuyorsunuz. Ayrıca geliştiriciler görevler, maceralar, arena savaşları, turnuvalar, kahraman yükseltmeleri ve hatta karakteriniz için bir ev satın alma ve dekore etme gibi bir dizi yeni mekanik ekledi.

Bomb Crypto, sizi 8-bit ve 16-bit oyun çağına geri götüren şirin bir piksel grafik stiline sahip. Oyunun çoklu evrenine “Bomberland” denir ve tokeni $BCOIN’dir.

4- CryptoMines

Aylık kullanıcı sayısı: 300 bin

CryptoMines, bir Sci-Fi multiverse’de geçen kozmik bir RPG’dir. Oyun, oyunculara dünyayı keşfetme, yeni gezegenler keşfetme ve kripto madenciliği yapma fırsatı sunuyor. Başlamak için, uzay gemisi NFT’leri satın almanız veya edinmeniz ve ayrıca oyun içi hizmetleri için çalışanlara ödeme yapmanız gerekir.

Oyun, platformlar arası bir oyun motoru olan Unity’de çalışır, ancak çoğu cüzdanda değiştirilebilen ERC-721 token standardını destekler. Oyunun yerel tokeni ETERNAL olarak biliniyor..

3- Splinterlands

Aylık oyuncu sayısı: 600 bin

Splinterlands temelde blockchain’de bir dijital toplanabilir kart oyunu (DCCG) olarak biliniyor. Konsept, dijital Pokémon kartlarına benzer.

Splinterlands’de tüm kartlar NFT’dir, bu nedenle Bored Apes veya CryptoPunk’ların çalışma şekline göre bu koleksiyonlar oldukça işlevseldir. Oynama şekli üç bölüme ayrılmıştır: savaş, kart takası ve turnuvaların yanı sıra görevler. Oyuncular ayrıca diğer oyunculara ve diğer oyunculardan kart kiralama olanağına sahiptir. Koleksiyondaki her kart 4 seviye nadirlik, 7 istatistik içerir ve 7 gruba ayrılır. Şu anda karakterlerin sahip olabileceği yaklaşık 50 yetenek var.

2- Axie Infinity

Aylık oyuncu sayısı: 865 bin

Axie Infinity, 2021’in en popüler kripto oyunu oldu, bu yüzden artık çok fazla anlatmaya gerek yok. Kısaca Pokémon benzeri sanal bir pet RPG oyunu.

Geliştiricilerin, deneyimledikleri tüm başarılara rağmen, sadece kazanımlarına güvenmedikleri gerçeğine dikkat çekmek lazım. Yetiştirme, arazi mülkiyeti ve savaş arenaları gibi oyun mekanikleri zaten var ve şimdi geliştiriciler, bir üst seviye olan Axie Infinity Battle V2 üzerinde çalışıyor.

1- Alien Worlds

Aylık oyuncu sayısı: 1,5 milyon

Alien Worlds, Splinterlands’e benzer bir konsepte sahip, ancak yüksek bir fantezi dünyasından ziyade kozmik bir ortama sahiptir. Yukarıda bahsedilenler gibi, Alien Worlds de dijital olarak toplanabilir bir kart oyunudur. Her oyun kartı bir NFT’dir ve çeşitli kart türleri vardır: arazi, araçlar, köleler, silahlar, avatarlar ve görevler. Geliştiriciler ayrıca gelecekteki güncellemeler için ek bir kart türü sözü verdiler: Hatıralar. Oyun, zincirler arası bir ERC-20 / BEP-20 / WAX takas edilebilir tokeni olan Trilium (TLM) temelli çalışır.

En çok tercih edilen Blockchain oyunları

En çok oynanan kripto oyunlarının evcil hayvan ve kart koleksiyonu olması sürpriz değil. Bu türler, hızlı bir şekilde geliştirilmesi en kolay olanlardır, yani blockchain oyun endüstrisinde ilk ortaya çıkanlardan bazılarıdır. Doğal olarak üst sıralarda yer alan bu oyunlar kısa sürede bir izleyici kitlesi oluşturmayı başardı.

Öte yandan, eğlenceli P2E özelliklerini kullanırken daha ilginç oynanışa odaklanan çok sayıda blockchain oyunu görüyoruz. Umarız 2022, kripto oyunlarının mekaniğinin blockchain teknolojisinden daha çeşitli bir şekilde yararlanmaya başladığı bir yıl olur.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin