Rusya’dan karşı hamle! SWIFT’in alternatifi hazır! Piyasayı nasıl etkiler?
Rusya’dan karşı hamle! SWIFT’in alternatifi hazır! Piyasayı nasıl etkiler?

Rusya’dan karşı hamle: SWIFT’in alternatifi hazır! Piyasayı nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Merkez Bankası, yabancı kuruluşlardan çok fazla katılım görme olasılığı düşük olsa da, SWIFT ödeme ağına alternatifinin hazır olduğunu iddia etti.

Rus devlet kontrolündeki medya Tass, Rusya Merkez Bankası’nın Mali Mesaj Transfer Sisteminin (SPFS) yabancı katılım için hazır olduğunu bildirdi.

Bununla birlikte, gelişmenin Rusya ve çökmekte olan ekonomisi üzerinde çok fazla bir etkisi olması muhtemel değil. SWIFT’in önemine ve erişimine sahip olmamasının yanı sıra, Rus hükümeti artık neredeyse evrensel olarak bir saldırgan olarak görülüyor ve markalar ülkeden çekiliyor.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın hisseleri, şimdiye kadar yaşadığı en büyük düşüşle şaşırtıcı bir şekilde %74 geriledi. ECB ayrıca bankanın iflasa yaklaştığını da belirtiyor. Deutsche Boerse, Sberbank’ın yanı sıra diğer birkaç Rus menkul kıymetinin ticaretini askıya alacağını söylerken, önemli mevduat çıkışları yaşanıyor.

Rusya Rublesi de hızlı bir düşüş yaşadı ve şu anda bir sentten daha az değere sahip. Bunun hiperenflasyona yol açabileceğine dair korkular var ve her durumda, önümüzdeki aylarda güçlü bir enflasyon eğilimi neredeyse kesin.

Rusya için ekonomik acı daha yeni başlıyor

Batılı ulusların Rusya’yı Ukrayna’yı işgalinden dolayı cezalandırmak için attıkları hamleler ve etkileri emsalsizdir. Analistler, etkinin en kötüsünün yalnızca önümüzdeki haftalarda ve aylarda görüleceğine inanıyor. Diğerleri, Rusya’nın kriptoyu bir çözüm olarak göreceğini düşünmüyor.

Kanamayı durdurmak için Rus hükümeti, Moskova Menkul Kıymetler Borsası’nın 5 Mart’a kadar kapatılmasını zorunlu kılarken faiz oranlarını %20’ye yükseltti. Ancak bu pek bir işe yaramayacak ve faiz oranları, tüketicilerin bu tür şeyler için iki kat ödeme yapabilecekleri anlamına gelecek.

ABD ayrıca Rusya’nın kripto kullanarak yaptırımlardan kaçınmasını istemiyor. Kripto varlıkları, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov’un emriyle Rusya’daki kripto hizmetlerini bloke etti veya sınırlandırdı. Binance, tüm kullanıcılar olmasa da Rusya tarafından yaptırım uygulananların hesaplarını dondurdu.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin