featured

Rusyada İlk Kripto Para Borsası Onaylandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanda Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Trutnev ile yapılan röportaja göre, Rusya merkez bankası “Voskhod” adındaki ilk kripto para borsasını onayladı.

Rusya, bölgedeki kripto para birimlerini yasalaştırmaya ve düzenlemeye çok yaklaştı. Geçtiğimiz hafta yapılan röportajda Rus Maliye Bakanı Yardımcısı Alexei Moiseev Bitcoin düzenlemesi önerisine ve Moskova Borsası’na dijital varlıkların eklenme olasılığına değinmişti. Trutnev, Rusya merkez bankasının özel yatırımcılar için ilk kez kripto para ticaret platformunun onaylandığını iddia etti.

Trutnev;

”Bir kripto para borsası oluşturma ihtimalini düşünüyorduk ve merkez bankası da bize destek verdi. Böylece Voskhod, kripto para sektöründe faaliyet gösterecek olan ilk sistem oldu” 

 

RUS ENERJİ SEKTÖRÜ VE BİTCOİN MADENCİLİĞİ

Trutnev son röportajında aynı zamanda Bitcoin madenciliği ve ülkenin enerji sektörü konusunda olası ortakları hakkında konuştu. Ülkenin iki enerji şirketi olan Evrosibenergo ve Gazprom’un muhtemelen yerel Bitcoin madencileriyle ortaklık yapmış olabilir. Trutnev, maden endüstrisine büyük katkıda bulunabilecek ulusların belirli bölgelerinde bol miktarda elektrik enerjisi bulunduğunu belirtti. Trutnev halihazırda enerji şirketlerinin yüksek oranda enerji dağıtımı yapmakta zorlandığını belirtiyor.




Trutnev:

“Hem burada hem de Sibirya’da çok miktarda enerji bulunan bölgeler var. Bu artan miktarı diğer bölgelere yeniden dağıtmanın bir yolu yok. Bu yüzden bağlantısız elektrik hacmini ortadan kaldıran şirketler oluşturulabilir. Bu sayede insanlar kazanç sağlar.” dedi

Ülkedeki son gelişmelerle birlikte, yıllardır kripto paralara karşı duran politikacılara rağmen Bitcoin yasal bir ödeme şekli olabilir. Kıdemli hükümet yetkilileri, teknoloji konusunda bir çerçeve çiziyor. Resmi mevzuatı resmen ilan etmeye karar vermeleri an meselesidir.

bitcoin.com / koinbulteni



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin