Rusya Merkez Bankası tarafından kripto para birimleri hakkında çarpıcı rapor
Rusya Merkez Bankası tarafından kripto para birimleri hakkında çarpıcı rapor

Rusya Merkez Bankası tarafından kripto para birimleri hakkında çarpıcı rapor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Merkez Bankası, merkez bankası kripto para birimlerinin faydaları ve eksiklikleri hakkında bir rapor yayınladı (CBDC). Rus mega regülatörü raporda nakitin azalan rolünün ve ödemelerin dijitalleşmesine doğru küresel bir hamlenin olduğunu belirtti. Bu eğilim birçok düzenleyiciye, merkez bankası dijital para birimi CBDC’nin lansmanını göz önünde bulundurmaya yönelttiyor

“Kripto para birimleri alternatif olabilir.”

Rapor, “CBDC, kullanıcıların bakış açısından çok sayıda özelliğe sahip olabilir ve hem nakit para hem de mevduatlara alternatif olabilir” diye vurgulanıyor.

Potansiyel faydalar arasında, Merkez Bankası daha düşük işlem maliyetlerine dikkat çekti ve bu tür kripto para birimlerinin halka açık bir şekilde daha az riskli ve oldukça likit bir varlık olabileceğini belirttiliyor.

CBDC, merkez bankaları düşük enflasyon koşullarında ve düşük faiz oranlarında ticari bankalardaki mevduat ile rekabet edebildiği yönündeki endişelerini dile getiriyor. Ana riskler hakkında konuşan Banka, siber güvenlik konularına ve potansiyel kullanıcıların yeni para biçimini benimsemeye hazır olduklarına dikkat çekti.

Raporda dikkat çeken konu ile ilgili şu bölüm yer aldı:

Eğer bir merkez bankası siber saldırıların kurbanı olursa, tüm finansal sistem tehlikeye girecek ve bu durum CBDC’yi olgunlaşmamış finansal kurumlara sahip ülkelerde çok riskli hale getirecektir.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin