featured

Ruslar Bu Yaz Burger King’de Bitcoinle Hamburger Yiyebilecek.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Moskova’da bulunan bir Burger King Franchise’ı Uznay Vse,   Bitcoin ile ödeme almayı test etmeye başladı. Yaz sonuna kadar Rusyadaki birkaç Burger King restoran’ında ödeme sırasında Bitcoin kullanılabiliyor olacak.

Bitcoin Rusyada oldukça popüler ve yakın gelecekte Rusya Hükümeti Bitcoin’i yasal olarak tanımaya hazırlanıyor. Burger King Rusya genel müdürü Dimitri Medovoy, fast food franchise’ın restoranın yazarkasa ve Burgerking.ru uygulamalarıyla ilgili bir bitcoin ödeme yöntemi aradığını açıkladı ve yakında bu ihaleyi kazanan yazılım ekibinin duyurulacağını, ilgili firmanın İOS ve Androit için mobil uygulama yanında, kasada BTC ile ödeme alınabilecek bir yazılım geliştirmesi gerektiğini belirtti.

”Burger King Rusya, 2017’de Bitcoin kabul etmeye başlayacak. Bunun nedeni, kripto para sektörünün başarısıdır. ”

Medovoy, Burger King’i Rusya’da Sibirya bölgesindeki daha fazla restoranın genişletilmesi için planlama yaparak “pazar lideri” yapmaya kararlı. Şu anda, Burger King franchise’ında yalnızca Yekaterinburg, St. Petersburg ve Moskova’da mağazalar var. Uznay Vse, bitcoin ile ödeme kabul ederek, ülkedeki kripto para birimlerini kabul eden ana ticaret hizmetlerine yönelik ilk adımlardan biridir.

Burger King yenilikleri yakından izliyor, bu nedenle bu projeyi başlatmaya karar verdik. Medivoy, kripto para ile ödemelerinin yakın gelecekte olacağını söylüyor.

”Temel zorluk, entegrasyondan çok vergi sorunları”

 Rus Yetkililer Kriptograsi Yönetmeliği Üzerine Çalışıyor 

Burger King, Rus Hükümetinin, Kripto Paralarla ilgili yapacağı yasal düzenlemeyi takip ediyor. Buna ek olarak Rusya Merkez bankası, Bitcoin’i vergi amaçlı dijital bir varlık olarak sınıflandırmak için bir öneri üzerine çalışıyor. Ayrıca  Arnavutlukta bulanan Arnhem Lokantası, ödemelerde Bitcoin kabul ettiği için, Rus Burger King, ülkede Bitcoin kabul eden ilk fastfood zinciri olmayacak.

Kaynak: Bitcoin.com                       

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin