R3 digital ID uygulamasının pilot versiyonunu gerçekleştirecek
R3 digital ID uygulamasının pilot versiyonunu gerçekleştirecek

Blockchain konsorsiyumu R3 digital ID uygulamasını başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain konsorsiyumu R3, Corda platformun en son sürümünde Hollandalı dijital güvenlik şirketi Gemalto tarafından geliştirilen bir digital ID uygulamasını işleme koyduğunu duyurdu.

R3 digital ID uygulamasının pilot versiyonunu gerçekleştirecek

Corda, R3’ün ortaklarıyla işbirliği yapan, finans kuruluşları için geliştirilmiş, açık kaynaklı bir Blockchain destekli platform. Platform, devasa işlem hacimlerini işletmek ve işlem verilerine erişimi kısıtlamak için finans sektöründe çalışmaya yönelik. Taraflar, bu yıl içinde lanse edilecek olan, Trust ID ağının pilot uygulamasını gerçekleştirmeyi planlıyorlar.

Duyuruda, Trust ID ağı dijital servis sağlayıcıların bir Digital ID oluşturarak tam olarak doğrulanmış ve güvenli kullanıcı kişisel verilerini çalıştırmasını sağlar. Tüketiciler çeşitli bankacılık, e-ticaret ve e-devlet hizmetleri dahilinde kayıt olabilirken, her durumda tekrarlanan durum tespiti prosedürlerinden kaçınabilirler.

Trust ID ağı, projedeki temel zayıflıkları çözecek

Trust ID ağının entegrasyonunu, kullanıcıların kişisel bilgilerini, belirli hizmet sağlayıcılarıyla girebilecekleri, sertifikalandırabilecekleri ve paylaşabilecekleri mobil uygulama sunacak. Ayrıca ID Wallet aracılığıyla verilerini kontrol etmelerine izin vereceği bildirildi. Başka bir değişle, Trust ID ağı geleneksel, silolaştırılmış kimlik çerçevelerinin temel zayıflıklarını çözer. Ayrıca sıkı yönetmeliklere uyma konusunda beceriksiz bir kullanıcı deneyimi, yükselen maliyetler ve zorluklar gibi sorunlara da çözüm bulur.

Temmuz ayında, R3, özellikle işletmelere yönelik Corda Blockchain platformunun versiyonunu yayınladı. Platformun yeni sürümünün günümüz işletmelerinin taleplerini karşılamak için optimize edilmiş olduğu bildirildi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin