Bitcoin, bu hafta iç dinamikleri yerine ABD’den gelen verilere göre hareket edebilir
Bitcoin, bu hafta iç dinamikleri yerine ABD’den gelen verilere göre hareket edebilir

Piyasadaki Bitcoin’in ne kadarı aktif? BTC için bu rakamlar neyi ifade ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılı, kripto endüstrisi için verimli bir yıl oldu ve Bitcoin (BTC), piyasayı yönlendirmeye devam etti. Analitik hizmeti Glassnode tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, Bitcoin’in dolaşımdaki arzının %76’sı şu anda likit değil, bu da büyük miktarda Bitcoin’in kullanım kaydı olmadan cüzdanlara aktarıldığı anlamına geliyor.

Esrarengiz Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto, çıkarılabilecek Bitcoin arzını 21 milyon BTC ile sınırladı. CoinMarketCap’e göre 18,9 milyon Bitcoin basıldı ve dolaşımda.

Glassnode araştırmasında, “2021’in kapanış aylarında fiyatlar düştüğünde bile likit cüzdanlardan likit olmayan cüzdanlara kripto para akışı olduğunu gözlemleyebiliriz” ifadeleri yer aldı.

Bitcoin arzının geri kalan %24’ü şu anda aktif olarak varlıklarını harcayan veya takas eden cüzdanlar tarafından kullanılıyor. CoinMarketCap’e göre, 40.049.185 kripto cüzdanında Bitcoin var. Bunlardan ise sadece 963.625 tanesi aktif cüzdan.

Bitcoin yatırımcıları 2022’den umutlu gözüküyor

Glassnode analizine göre, Bitcoin alıcıları, kripto varlıklarını kullanmaktan ziyade elde tutmaya ve biriktirmeye daha meyilli. Bu, Bitcoin yatırımcılarının önümüzdeki günlerde kesinlikle önemli bir sermaye artışı beklediklerinin en önemli işareti.

Glassnode raporunda şu yorum bulunuyor:

“Kripto paraların likitten likit olmayan cüzdanlara hareketinde önemli bir artış var gibi görünüyor. Aralık ayına kadar her ay 50.000 ila 100.000 Bitcoin (BTC) sıklığında daha likit olmayan cüzdanlara aktarılan kripto paralar, artan miktarda bir birikimi ima ediyor”

2009’daki başlangıcından bu yana, Bitcoin, önceki on üç yılda dünyanın en değerli kripto para birimi olarak kalmaya devam etti.

Bitcoin 2009’da sadece 0,0008 dolardı!

Bitcoin fiyatı, 2009’da mevcut seviyelerinden çok uzak bir şekilde 0,0008 dolar değerindeydi. Bitcoin’in mucidinin takma adı olan Satoshi Nakamoto’nun aktif olmayan bir cüzdanda yaklaşık 66 milyar dolar değerinde 1.125.150 Bitcoin’i olduğunu belirtmek de fayda var.

Bitcoin’in önceden belirlenmiş 21 milyon tokenin %90’ının basılmış olmasına rağmen, Aralık ayında yapılan bir araştırmaya göre, son %10 Bitcoin’in tamamen dolaşıma girmesi için 120 yıl gerekecek. “Bitcoin halving” prosedürü, tüm Bitcoin’leri piyasaya sürmek için gereken uzun sürenin nedeni olarak tasarlandı.

Bu, 210.000 blokta diğer bir deyişle yaklaşık dört yılda bir gerçekleşen ve BTC’nin enflasyon oranını ve yeni Bitcoin’lerin likidite havuzuna girme hızını %50 azaltan önceden programlanmış bir olay. Bitcoin’in şu anki piyasa değeri 875 milyon dolar seviyelerinde bulunuyor. son 24 saatlik işlem hacmi ise 29 milyar dolar seviyelerinde bulunurken BTC, bugün 46.000 dolar bandında el değiştiriyor.

cointrust


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin