Peter Thiel
Peter Thiel

Milyarder yatırımcı Peter Thiel, Bitcoin’e dijital altın gözüyle bakıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

PayPal ve Founders Fund kurucusu milyarder yatırımcı Peter Thiel, Bitcoin için “altının online karşılığı” ifadesini kullandı.

Ödeme aracı değil, uzun vadeli yatırım

Dünyanın en değerli kripto parasını boyutu ve altınla rekabet etme yeteceği bazında değerlendirdiğini ifade eden Thiel, Economoic Club of New York’ta yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

Yatırım yapacak olsam, Bitcoin’e uzun vadeli bir yatırım yapardım ve birkaç kripto para dışında hepsine şüpheyle yaklaşırdım. İleride yalnızca bir kripto para altınla eşdeğer olabilecek ve sizin de adresiniz o olmalı.

Coinmarketcap verilerine göre kripto para piyasasının %40’ını kontrol eden Bitcoin, Ethereum’un yaklaşık beş katı değerinde.

Peter Thiel: “Gümüş, altını nasıl geçemiyorsa; Ethereum da Bitcoin’i geçemez.”

PayPal’ın kurucusu ve Facebook’un ilk büyük yatırımcılarından olan Thiel, Bitcoin’i gerçek bir değer deposu olarak nitelerken, ödemeler için hantal bir uygulama olduğundan söz etti.

Thiel:

Yeni bir ödeme sisteminden söz etmiyorum. Bitcoin daha çok kasalarda duran ve hareket etmeyen altın külçelerine benziyor ve onu dünyanın dağılmasını önleyecek bir bir çeşit tedbir aracı olarak değerlendiriyorum.

Piyasa değeri bakımından en değerli ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un Bitcoin’i geçmesine ihtimal vermeyen Peter Thiel, ikisi arasındaki ilişkiyi gümüş ve altına benzetti. Thiel’e göre gümüş nasıl altını geçemezse, Ethereum da Bitcoin’in arkasında kalmaya mahkum.

Thiel’in bu tahminlerinin gelecekte karşılıp bulup bulamayacağı şimdiden merak ediliyor.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin