Paribu
Paribu

Paribu’dan Bitcoin Cash’e Destek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Paribu’dan Bitcoin Cash’e Destek ”Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik”, ”Tünelin sonundaki ışık göründü” gibi atasözlerinin tam da zamanı gelmiş durumda. Nihayet 1 ağustos çatallanma (hard fork) tartışmalarının neticelenmesine artık saatler kaldı ve ülkemizde faaliyet gösteren kripto para borsalarından da birer birer açıklamalar geliyor.

Olası 1 ağustos BCC bölünmesi durumunda ilk destek Koinim’den gelmiş ve hemen ardından BTCTurk, BCC’yi desteklemeyeceğini duyurmuştu. Bu gün ise ülkemizin en büyük işlem hacmine sahip Bitcoin Borsası Paribu, Bitcoin Cash (BCC)’e destek vereceğini açıklayan bir dizi sorular-cevaplar yazısı yayınladı.

Sitenin resmi duyuru sayfasından yayınladığı soru-cevap yazısı;

Değerli kullanıcılarımız, 1 Ağustos 2017 saat 15:20’de gerçekleşmesi beklenen bölünme ile ilgili olarak daha önce bir duyuru yayınlamış ve bazı hususlar ile ilgili detayları ikinci bir duyuruda yayınlayacağımızı belirtmiştik. Sizlerden gelen sorular ve yaşanabilecek gelişmeler üzerine aşağıdaki soru ve cevapları yayınlamayı uygun gördük.

1) BTC (Bitcoin) yatırma çekme işlemleri devam edecek mi?

1 Ağustos 2017 saat 03:00 itibari ile BTC yatırma ve çekme işlemleri, “bitcoin ağı kararlı ve güvenilir bir duruma geldiği anda tekrar başlatılmak üzere”, geçici olarak durdurulacaktır. Bu süreçte BTC çekme talebinde bulunulamayacak, Paribu’daki BTC yatırım adreslerinize transfer yaparsanız da bakiyelerinize yansıtılamayacaktır.

2) Paribu’daki varlıklarımın durumu ne olacak?

Tüm varlıklarınız Paribu’nun güvencesi altındadır. Bölünme gerçekleşir ise bölünme esnasında hesabınızda bulunan BTC miktarınca BCC (Bitcoin Cash) varlığınız da oluşacak ve hesabınızda muhafaza edilecektir. BTC çekme/yatırma işlemleri tekrar başlatıldığında, bölünme başarılı olur ve Bitcoin Cash yeterli desteği görürse BCC varlıklarınızı çekebileceğiniz bir altyapı devreye alınacaktır. Bölünme gerçekleşir ise bölünmeden sonra bölünme anındaki değerler esas alınacak, hesap bakiyenizde bulunan BTC ve BCC’ler birbirinden bağımsız hale gelecek, BTC alım/satım işlemleri BCC bakiyenizi etkilemeyecektir. Paribu bir BTC/TL borsası olarak hizmet vermeye devam edecek olup, BCC’nin markete eklenip eklenmemesi konusu ise piyasalar netleştiğinde değerlendirilecektir.

3) Yanlışlıkla BTC gönderimi yaptım? Şimdi ne olacak?

Bitcoin ağında belirsizliklerin ve hataların yaşanabileceği bu süreçte herhangi bir transfer yapmamanızı önemle hatırlatırız. Ancak gelen ödemeleri bakiyenize yansıtamasak dahi takip etmeye devam edeceğiz. Yatırma/çekme işlemleri tekrar başladığında, gelen transferlerden geçerli kabul edilerek yeterli onayı alanlar bakiyenize yansıtılacaktır. Bu işlemlerin yapılabilmesi için piyasaların netleşmesi ve bölünme konusunun net bir şekilde sonuçlanmış olması gerekmektedir. 

4) Alım satım işlemleri yapabilecek miyim?

BTC/TL alım satım işlemleri kesintisiz olarak devam edecektir.

5) TL yatırıp çekebilecek miyim?

Türk Lirası yatırma çekme işlemleri halen uygulandığı şekliyle kesintisiz devam edecektir.




http://www.kriptoparahaber.com/btcturk-bitcoin-cashi-desteklemeyecek/


http://www.kriptoparahaber.com/koinim-bitcoin-cashe-bcc-destek-verecegini-duyurdu/


http://www.kriptoparahaber.com/poloniex-washingtondan-cekiliyor/


 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin