otc piyasaları
OTC piyasaları kurumsal yatırımcıların yeni kripto kapısı oluyor

OTC piyasaları kurumsal yatırımcıların yeni kripto kapısı oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya, Bitcoin ETF’in kurumsal paranın kripto pazarlarına girmesi için bir kapı olarak görürken, kurumsal firmaların, Bitcoin ETF‘nin belirsizliğine rağmen, Bitcoin’e yatırımın yollarını bulmuşa benziyor. Son zamanlarda açıklanan OTC piyasaları ticaret verileri kurumsal yatırımcıların yüksek hacimli işlemler ile Bitcoin pazarlarını domine ettiğini gösteriyor.

Kurumsal yatırımcılar kripto yatırımı için arka kapıları kullanıyor

Gözler sektöre büyük fonların girişi için BTC ETF’ye odaklanmışken, kurumsal yatırımcılar 220 milyar dolarlık kripto para piyasasına dahil olmanın başka bir yolunu bulmuş gibi görünüyor. Chicago merkezli bir kripto para ticaret birimi olan Cumberland’daki DRW Holdings LLC’nin küresel ticaret başkanı Bobby Cho’ya göre, kurumsal alıcılar tezgâh üstü piyasalarda hedge fonlar aracılığıyla yüksek net değere sahip bireylerin yerini alıyor.  Ve dijital paraların en büyük alıcıları konumuna geliyorlar. Cho’ya göre yatırım büyüklükleri, bu büyük kurumların kripto paraların büyük parçalarının özel işlemlerle 100.000 dolardan fazla olması anlamına geliyor.

Bloomberg’e konuşan Bobby Cho demecine şunları da ekledi:

Size gösterilen şey, bu alanda gerçekleşen profesyonelleşme. Kripto’nun vahşi batı günleri geride kalmış görünüyor.

Bloomberg’e göre, bu kurumsal kripto talebini besleyen OTC pazarlarındaki büyük satıcılar, piyasa rallileri sırasında satmak için tutmak ya da beklemek yerine düzenli coin satmaya başlayan madencileri bloke ediyor. En büyük madencilerin çoğu, kendi likidite masalarını ve operasyonlarını da kurmuş durumdalar.

Kripto tezgâh üstü piyasalarında (OTC) bir diğer önemli ses de, benzer gerçekleri paylaşan Boston merkezli Circle Internet Financial’in CEO’su olan Jeremy Allaire. Bu konudaki görüşleri ise şu şekilde:

OTC işimizde kayıtlarımıza yansıyan üç basamaklı büyümeyi gördük. Bu oldukça büyük bir büyüme alanı.

Büyük alıcılar ve satıcılar özel satışlar yapmak isterler. Çünkü borsalardaki işlemler coin fiyatlarını hareket ettirebilir. Özel bir satışta, taraflar, işlem gerçekleştiği anda ani bir düşüş veya ani yükseliş için endişelenmek yerine, fiyatı önceden belirleyebilirler.

Başka bir sebep -muhtemelen en büyük sebep- kurumların borsalar dışında coin satın almasıdır. Fundstrat Küresel Danışmanlık firması yöneticisi ve veri bilimi araştırma sorumlusu Sam Doctor’a göre, borsalarda kurumsal alıcıların satın almak istediği büyüklükte teklifler olmayabilir. Doctor’un görüşlerine şöyle devam ediyor:

Bu noktada, daha fazla kurumun pazara girmeye başlaması, daha fazla dengesizliğe neden olacak. Bu yüzden aracı kurumlar, kurumsal alıcıların stok bulmasına yardımcı olmak için ortaya çıkıyorlar.

Uzmanlar, kurumsal fonların 2019 yılında kriptoya akın edeceğine inanıyor

OTC piyasaları verileri, kripto paralar için kurumlar arasında büyük bir talep olduğunu gösterdiğinden, birçok uzman, 2019’un kripto para piyasalarında kurumsal yatırımcının bol olacağı bir yıl olabileceğine inanıyor. Bunun diğer bir nedeni ise kurumların  kripto paraları destekler nitelikte yaptıkları yatırımlar.

ABD’deki ICE ve İsviçre’deki SIX gibi güvenilir ve tanınmış borsa operatörleri, fiyat manipülasyonu şansını en aza indirecek ve borsaların operasyonel teknolojisini geliştirecek kripto operasyonlarına başlıyor.

OTC piyasaları sayesinde büyük kurumsal fonlar kripto yatırımına dönüşüyor

Borsalardaki iyileşmenin yanı sıra, birçok firma, kurumların kripto varlıklarını koruyacak gözaltı çözümleri sunmaya başladı. Oldukça popüler borsalardan biri olan Coinbase, düzenlenmiş bir broker-dealer olan Electronic Transaction Clearing (ETC) ile ortaklık kurarak saklama hizmetlerini başlattı. ItBit ve Xapo da benzer hizmetler sunmaya başladı ve daha fazlasının ise bu şirketleri takip etmesi bekleniyor.

Son umut olarak görülmemesine rağmen yine de 2019 yılında tüm gözler SEC’in üzerinde olacak. İlk BTC ETF’nin onaylanması birçok kaynağa göre 2019 yılının birinci çeyreğinde gerçekleşecek. Kurumsal firmalar arasındaki kripto talebi OTC piyasalarında toplanırken, kripto paralarda kurumsal para akışı için döviz kuru yolu genişlemeye devam ediyor. Yatırımcıların kripto para piyasasını geleneksel piyasalar gibi kullanmaya başlaması ise bu gelişmeler ışığında zamanla gerçekleşecek gibi duruyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin