Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, banka krizinde pozitif ayrıştı

Öncü Bitcoin endeksi COVID-19’un başından beri ilk kez alarm verdi! Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında katliam devam ederken Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, “aşırı korku” durumuna düştü. Aslında, metrik COVID-19’dan bu yana en düşük konumunda.

Kripto piyasaları, Mart ayının sonundan beri daha da kötüye gidiyor. O zaman, Bitcoin 50.000 dolara yakın yüksek bir hızla ilerliyordu ve topluluk, bu seviyeyi geçip geçemeyeceğini ve hatta yeni bir ATH’ye geçip geçemeyeceğini merak etmekteydi.

Ancak senaryo böyle olmadı ve BTC en uzun negatif serisine girdi. Kripto para birimi sonraki dokuz haftalık mumu kırmızıyla kapattı ve bu arada 20.000 doların üzerinde değer kaybetti.

Bir süre 30.000 dolar civarında kaldı ancak geçen Cuma günü tekrar düşmeye başladı. Hafta sonu daha fazla acı getirdi ve bu haftanın başlangıcı da öyle. Sonuç olarak, bitcoin bugün erken saatlerde 20.000 doların biraz üzerine düştü ve bu, Aralık 2020’den bu yana en düşük fiyat pozisyonu haline geldi.

Beklendiği gibi, bu ağırlıklı olarak düşüş eğilimi, yatırımcıların inançlarında ve piyasaya genel bakışında büyük bir değişime neden oldu. Bu, en iyi şekilde, volatilite, anketler, sosyal medya yorumları ve daha fazlası gibi farklı veri türlerini ölçerek genel duyguları belirleyen bir metrik olan Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi tarafından sunulur.

0 (aşırı korku) ile 100 (aşırı açgözlülük) arasındaki sonuçları gösterir. Mayıs ayının başından bu yana, endeks “aşırı korku” içindeydi. Son birkaç gün, metrikte şimdi 7’yi gösteren başka bir düşüş gördük. Bu da COVID-19 pandemisinden bu yana en düşük pozisyon.

Bitcoin Fear and Greed Index. Source: Alternative.me

Ne zaman bu tür aşırı fiyat oynaklığı piyasaya çarpsa, analistler bir sonraki adımda ne olacağına dair tahminlerini sunmak konusunda daha istekli oluyor. Tecrübeli türev trader’ı Peter Brandt, tahminini BTC’nin yakın zamanda oluşturduğu bir çift tepeye dayandırarak, Bitcoin’in daha da düşmeye hazır olduğunu ve 13.000 doların biraz üzerinde kısa vadeli bir dip olduğunu belirtti.

Buna karşılık, bir başka popüler analist Will Clemente uyku hali akışı metriği şimdiye kadarki en düşük noktasına düştüğü için bu çöküşü bir satın alma fırsatı olarak görüyor. Harcanan her bir kripto paranın nihayet hareket etmeden önce hareketsiz kaldığı ortalama gün sayısını tanımlar.

Aşağıdaki grafiğin gösterdiği gibi, metrik düştüğünde, BTC kısa ve orta vadede sıçrama eğilimi gösterir.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin