NFT anketi: Dünya henüz ne olduğunu anlamış değil!

NFT anketi: Dünya henüz ne olduğunu anlamış değil!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – NFT çılgınlığı tüm dünyada hızlı bir şekilde devam ettiği düşünülüyor. Kripto dünyasında yaşayanların yakından bildiği koleksiyonluk projeler patlama yapıyor. Ancak yapılan bir anket bu çılgınlığın yeteri kadar bilinmediğini ortaya koydu. Durum reel pazarda daha da net olarak ortaya çıkıyor. Japonya’da NFT’lerin ne olduğunu bilmeyenlerin oranı yüzde 90.

2021 yılında rüzgarı arkasına alan Fungible Token projeleri adeta patlama yaşadı. Değiştirilemez olması ve nadir olarak lanse edilen Fungible Token’lar pek çok toplum tarafından ilgi çekmeyi başardı. Sanat alanından tutun, spor ve daha birçok sektörden herkesin ilgisini çekebildi. Daha çok dijital karakterlerin bulunduğu ya da sanat eserlerinin sergilendiği veya satıldığı projeler olarak biliniyor.

Her ne kadar bu anlamda dikkat çekse de insanların halen NFT’lerin ne olduğunu ve ne işe yaradığı konusunda fikirleri yok. 20 ülkeyi kapsayan ve 28 binden fazla kişinin katıldığı anket insanların NFT’yi bilmediklerini gösteriyor.

Japonya, NFT yabancısı olarak dikkat çekiyor

Finder çevrim içi anketinin sonuçlarına göre Japonya birinci sırada yer alıyor. Teknoloji üssü olarak nitelendirilen ülkede Fungible Token neredeyse hiç bilinmemesi ilginç. Eylül 2021 yılında yapılan ankete göre Japon yetişkinlerin yüzde 90’ı NFT hakkında hiçbir fikre sahip değil.

Japonya bu alanda başı çekerken, ikinci sırada yüzde 83 ile Almanya, üçüncü sırada ise yüzde 79 ile Birleşik Krallık yer alıyor. Amerika ise %70,6 ile listenin altıncı sırasında bulunuyor.

Öte yandan listenin son sıralarına doğru geldiğimizde bu oran gitgide azalıyor. Son sırada %49 ile Filipinler yer alıyor. Son 4 sırayı tamamlayan diğer ülkeler ise; Hong Kong, Tayland ve Nijerya.

Nijerya, kripto alanında olduğu gibi NFT projelerini çabuk benimsedi. 2021 yılı baz alındığında NFT’ler ülkede yüzde 22’lik artış yaşamış durumda. Ayrıca Peru, Venezuela ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde Fungible Token’ların benimsenmesi katlanarak artacağı düşünülüyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin