New York başsavcısından kripto paralara dair çok sert çifte uyarı geldi! Neler oluyor?
New York başsavcısından kripto paralara dair çok sert çifte uyarı geldi! Neler oluyor?

New York Başsavcısı’nın soruşturmasına takılan 3 kripto para borsası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsaları bu yeni gelişen endüstrinin belkemiği. Yıllar geçtikçe, bu şirketler çok sıkı düzenleyici önlemlere bağlı kalıyor. Aşağıdaki üç kripto para borsası henüz nihai bir karar verilmemiş olsa da, New York eyaletinde yasadışı olarak faaliyet gösterme riski taşıyor.

New York’ta yasadışı  faaliyet gösterme riski taşıyan 3 kripto para borsası

3- Gate.io

Geçtiğimiz aylarda Gate.io’nun büyüme kaydetti. NY AG Barbara Underwood tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Gate.io’nun New York eyaletinde yasadışı olarak faaliyet gösteren üç borsadan biri olduğunu gösteriyor. Bu, soruşturma sadece yeni başlatılmış olsa da, her zaman çok endişe verici bir bakış açısı.

Çoğu bölgeden farklı olarak, New York eyaleti, şirketlerin burada çalışabilecekleri çok katı kurallara sahip. Resmi bir BitLicense olmadan, şirket mevcut yasal önlemleri ihlal ediyor. Ayrıca, devlet yetkilileri tarafından talep edilen bilgileri vermeyi reddeden borsada devam eden bir sorun var gibi görünüyor. Tam olarak hangi bilgiler olduğunu taraflardan biri henüz iletmedi.

2- Kraken

Tüketiciye dayalı ticaret dünyasında bir üst borsa olarak kabul edilen Kraken, diğer platformlara bir miktar arka koltuk aldı. Coinbase, Bitfinex ve diğerleri gibi şirketler genel ticaret hacmi açısından biraz daha popüler. Kraken için, düzenleyici önlemlere uyum her zaman temel öncelik oldu.

Bu nedenle, New York eyaletinde potansiyel olarak ihlal edilen düzenlemeleri konu alan bu soruşturmaya dahil edilmesi biraz garip görünüyor. Gerekli bilgiyi paylaşma konusundaki isteksizlikleri mevcut kuralların herhangi bir şekilde ihlali anlamına gelmez. Bu araştırmayla ilgili daha fazla bilgi sağlanana kadar, Kraken’in katılımı oldukça belirsiz.

1- Binance

Belki bu listedeki en büyük sürpriz Binance. New York Başsavcısı’nın ekibi, Binance’ın yerel yasaları etkili bir şekilde ihlal ettiğini ve operasyonlarla ilgili içgörüyü paylaşmayı reddettiğini, iç kontrolleri ve güvencelerin buna bağlı olarak daha fazla soruşturma başlatmış olabileceğini düşünüyor. Binance’in şu an itibariyle dünyanın önde gelen kripto para borsası olduğunu düşünürsek, bu soruşturma birçok soruyu gündeme getiriyor.

Bu araştırmacının NY AG tarafından ortaya çıkması, New York eyaletinde faaliyet gösteren borsalara daha fazla güvenilirlik getirmek için tasarlandı. Kripto para birimi endüstrisi için, öncelikle kripto paranın geçerliliği ile ilgili pek çok soru olduğu için, bu olaylar daha fazla hoş karşılanacak. Rapor ayrıca, mülk ticareti yapan takaslarla ilgili daha fazla bilgi edinme niyetinde. Bu üç kripto para borsasından herhangi birinin bu tür eylemleri gerçekleştirmekten suçlu olup olmadığı belirsiz.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin