Near Protocol

Near Protocol (NEAR), Terra entegrasyonu sonrası yükselişini sürdürüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Near Protocol tokeni, akıllı sözleşme özellikli blockchain ağıyla ortaya çıkan yükseliş haftasının ardından birkaç saat önce yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Near Protocol’ün yerel tokeni NEAR şu anda 15.38 dolardan işlem görüyor. NEAR fiyatı, sadece son 24 saat içinde %4,6 arttı, fakat NEAR hâlâ tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 16,33 doların yaklaşık %6 altında.

Ancak yine de katman 1 ağı, büyük fiyat artışı gördüğü bir hafta geçirdi.

20 Aralık’ta NEAR 8.50 dolardan işlem görüyordu ve bu seviyeden tüm zamanların en yüksek seviyesine %92’lik bir artış gösterdi. Yaşanan bu en son artış, bir parçalama özelliğinin başlatılmasının yanı sıra Terra’nın dolara sabitlenmiş stabil parası UST’nin entegrasyonu da dahil olmak üzere çeşitli protokol geliştirmelerine bağlanabilir.

Solana, Avalanche ve diğer katman-1 blok zincirleri gibi Near, Ethereum’un eksikliklerini iyileştirmeye çalışıyor.

Örneğin, hisse kanıtı (PoS) konsensüs algoritması kullanılarak oluşturulması Near ağını daha çevre dostu hale getirmiştir.

Ayrıca Near, Nightshade adlı yerel bir güncelleme aracılığıyla parçalamaya (sharding) geri dönüyor. Parçalama, işlem ve operasyonların işleyişini yayan çok sayıda paralel zincir oluşturarak bir blok zinciri ağının ölçeklenebilirliğini geliştirir. Near ağı 2020’de başlatılmış olsa da, Nightshade 15 Kasım 2021 tarihine kadar yayına girmedi. Ancak bu lansman, fiyat üzerinde Terra entegrasyonu aynı etkiyi yaratmadı.

20 Aralık’ta Near protocol, kripto pazarının en büyük merkezi olmayan sabit parası olan UST’ye katılacağını duyurdu. Duyuru, NEAR’ın fiyatı üzerinde hemen etkili oldu.

Near Protocol, Terra’yı entegre etti

UST, Near protocol ve bir avuç merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamasının entegrasyonunun yanı sıra, alımı tetiklemek için çeşitli teşvik kampanyaları da başlattı.

Tüm bu teşvikler, UST’nin likiditesini iyileştirmeyi ve onu Near ekosisteminde verimli bir varlık haline getirmeyi amaçlamaktadır.

Stabil coin takasları için optimize edilmiş merkezi olmayan bir borsa (DEX) olan Rose’da, kullanıcılar uygulamaya UST ekleyeyerek %26,3’e kadar yerel token kazanabilirler. Kullanıcılar ayrıca inkübatör ve DEX ile donatılmış bir DeFi merkezi olan Nearpad’e UST yatırarak likidite ekleyebilir ve getiri elde edebilir.

Ve stabilcoin’ler DeFi’nin can damarı olduğu sürece, Near ve Terra’dan iki ekip, bu yeni entegrasyonun sırasıyla uygulamalarını ve stablecoin yardımcı programını büyüteceğini umuyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin