Gizli kripto pazarları elden nakit alıp kriptoya dönüştürüyor
Gizli kripto pazarları elden nakit alıp kriptoya dönüştürüyor

Moskova’da gizli kripto pazarları günlük 10 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Rus gazeteci Alena Suharevskaia tarafından geçtiğimiz günlerde ülkenin başkentindeki gizli kripto pazarları araştırıldı ve bulguları yayınlandı.

Gizli kripto pazarları elden nakit alıp kriptoya dönüştürüyor

Alena Suharevskaia, ülkenin başkentinde gizli kripto pazarlarını keşfettikten sonra bir rapor yayınladı. Moskova’nın iş merkezinde Suharevskaia, Berkut ya da “Corporation Golden Eagle” adında kripto para borsasında birkaç kripto para birimi takası gerçekleştirdi. Bu borsalarda ortalama günlük işlem hacminin 100 BTC’nin üzerinde yani 650.000 doları bulduğu düşünülüyor.

İşlem için müşterinin ofise nakit getiriyorlar ve yasallığını kanıtlayan belgeler sunuyorlar. Ancak belgelerin sahte olduğu yada pek dikkat edilmediği söyleniyor. Döviz sayımından sonra, işlemin Blockchain’de teyit edilmesi için 30 dakika kadar bekleniyor. Alışveriş esnasında bekleyen müşteriler playstation dâhil olmak üzere, lüks bekleme salonunun keyfini çıkarıyorlar. Berkut’un CEO’su Denis Polokhin borsa hakkında şu bilgileri veriyor:

Mübadelede müşterinin verilerini saklamak için işlemlerde sadece cüzdanlara aktarım yapıldığını doğrulamak gerekiyor. Sonra tüm işlem kapatılarak işlemlerin gizliliğini ve güvenliği sağlanmış oluyor. En iyi günlük işlem hacmi bazen 2 milyon dolara ulaşabiliyor.

Gizli kripto pazarları en çok Çinliler tarafından kullanılıyor

Moskova’nın iş merkezinde bulunan başka bir kripto para borsası, Uluslararası Kripto Merkezi’dir. Borsa, Estonyalı bir şirket olan Aridika Asset Management’ın bir yan kuruluşu ve bu nedenle CEO’su Roman Krayniak’a göre işlemlerin hepsi tamamen yasal.  Krayniak, çoğunluğu ICO projelerini finanse etmek için token satın alanlarla birlikte, çeşitli alıcı grupların olduğunu söyledi. Ayrıca, Çinli giyim işletmecilerin hükümetlerin kesintilerini önlemek için düzenli banka transferleri kullanmak yerine, parayı güvenli bir şekilde transfer etmek için Bitcoin’i kullanmayı tercih ettiklerini bildirdi.

Gardener’de bulunan kripto borsaları, günlük 10 milyon dolarlık ticaret değerine sahip olduğunu iddia etti. Bu, Moskova’nın toplam resmi mali işlemine eşit. Rusya henüz kripto para birimi için hazır olmadığı görüşüne rağmen, kripto kullanımı ülkede çiçeklenmeye devam ediyor gibi görünüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin