Anthony Pompliano: “Bitcoin 150 bin dolara çıktığında da BTC’lerimi satmam!”
Anthony Pompliano: “Bitcoin 150 bin dolara çıktığında da BTC’lerimi satmam!”

Morgan Creek’den Pompliano: “Bitcoin düştükçe küresel benimsenmesi artıyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in önemli savunucularından Morgan Creek kurucusu Anthony “Pomp” Pompliano CNBC’de yayınlanan Squawk Box programında Bitcoin hakkında çarpıcı ifadelerde bulundu.

Morgan Creek Digital Assets kurucusu ve bankacılık sistemine olan karşıtlığı ile bilinen Pomp, dünya çapında önemli rating rakamları bulunan programda Bitcoin’in son durumu hakkında görüşlerini iletti.

Morgan Creek kurucusu Pompliano, Bitcoin’in 3.000 dolarda dip yapacağına inananlardan

BTC’nin son zamanlardaki düşüşüne değinerek, kripto varlığın 5.800 dolar seviyesini üç kez denedikten sonra serbest bir düşüşe geçtiğini dile getirdi. Kripto savunucusu Bitcoin’in yüzde 80’in üzerindeki iki tarihsel düşüşüne vurgu yaparak bu istatistiğin neden önemli olduğunu açıkladı.

Pomp, Morgan Creek’in BTC’nin 2017’de ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinin sadece yüzde 15’i olan 3.000 dolardan işlem görmesini beklediğini kaydetti. Bu fikrini ise analist, Kripto’nun karşılaştığı mevcut kötü pazar koşullarına göre düşme ihtimalinin daha yüksek olması ile ilişkilendiriyor.

Son günlerde kripto ekosisteminde tartışma konusu olan Pomp’ın 2018’de satış yapmasının Bitcoin’in spekülatörlerini ya da bu alana sadakatle yatırım yapmış olanları bile caydıracağı hakkında düşünceleri de soruldu.

Muhtemelen Bitcoin’in en ateşli inananlarından biri olan Morgan Creek ortağı, bunun gerçeklerden uzak olduğunu, özünde Bitcoin’in dünyanın en güvenli işlem ödeme katmanı olduğunu ve BTC’nin her zaman var olacağına inandığını söyledi.

Pomp’a göre kripto paralar hisse piyasasına kafa tutuyor

Kripto paraların son on yılda en iyi performans gösteren varlık sınıfı olduğunu ve uzun yıllardır boğa görünümünde olan ABD hisse senedi piyasasını devirdiğini de sözlerine ekledi.

Pompliano daha sonra Bitcoin geçmişte sert düşüşler geçirirken, gelecek vaat eden bir yatırım olarak kaldığını da sözlerine ekledi. Ve son yaşanan düşüşün yüksek net değere sahip bireylerden değil küçük yatırımcıların yaptıkları işlemlerden kaynaklı olduğunu düşünüyor.

Pomp’ın Bitcoin’le ilgili yorumlarından biraz rahatsızlık duyan bir panelist, kripto paraları tarihte görülen bir “lale çılgınlığından” ayıran şeyi sordu. Ayrıca bu yeni gelişmekte olan pazarın, tüm bu balonun ana nedeni olduğuna dair uzun süredir devam eden görüş hakkındaki fikirleri de soruldu.

Konuşmasında bankacılık karşıtı tavrını oldukça belli eden Pomp, kurumların bu pazara girmekte olduklarını söyledi. Ancak düşük likiditeye ve sert fiyat dalgalanmalarına karşı duyarlı olan kripto borsaları yerine, tezgâh üstü piyasalar aracılığıyla sakin bir fon akışı olduğunu söyledi. Görünüşünü yüksek bir notla kapattığını söyleyen Pomp, firmasının Morgan Creek’in 3,000 dolardan BTC satın almak için hazır olduğunu net bir şekilde ifade etti.

Neden bu gibi görünümler bir boğa işaretidir?

Pomp ana akım medyanın BTC yükselişindeki rolünü şu ifadeler ile açıkladı:

Kripto para piyasası 2017’nin ilk yarısında piyasaya sürüldüğünden beri, ana akım medya kuruluşları, yani CNBC, Bloomberg, Forbes ve Wall Street Journal, kripto varlıkları oldukça güzel parlattı. Bu, elbette, spekülatörlerin kâr elde etme konusundaki tutkusuyla bir araya geldiğinde, BTC’nin zirveye çıkma yolunda kısa bir süre içinde küresel benimsenme fikrini ateşledi.

Satış baskısı 2018’in kripto piyasasındaki kapsamını tümüyle etkilemesi sonra, kriptoda haftalarca sessiz bir bekleyiş oluştu. Ana akım medyanın ise son düşüş ile birlikte yeniden kriptoları gündemine alması Pomp’a göre kripto piyasalarının hala değer ve ilgi görmeye başladığını gösteriyor. Bu durumu ise bir yükseliş sinyali olarak değerlendiriyor.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin