Dudağınız uçuklayacak: Bitcoin madencilerinin ekim ayı geliri açıklandı
Dudağınız uçuklayacak: Bitcoin madencilerinin ekim ayı geliri açıklandı

Missoula’da kripto madenciliği şirketi için açılan soruşturma askıya alındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Montana’nın Missoula ilçesinde Bitcoin madenciliğinden doğan sorunları çözmek için kripto madenciliği şirketi tarafından yapılan faaliyetlerin bir yıl boyunca acil olarak askıya alınması talebi komisyon üyeleri tarafından reddedildi.

Kripto madenciliği şirketi konuyla ilgili açıklama yaptı

Karar komisyon üyelerinin şehir sakinleri tarafından yapılan bazı şikayetlere rağmen, Bitcoin madenciliğinin askıya alınması için bir tehdit bulunmadığına karar vermesi üzerine alındı. Bir kripto madencilik firmasının avukatı olan Bonner Jaymie Bowditch konu ile ilgili şunları söyledi:

İki kamu duruşmasında dile getirilen kaygıların çoğunu anlayabiliyoruz ancak bu endişelerin çoğu makro düzeyde. Toplumsal bir fayda olup olmadığı konusunda görüş ayrılıkları var. Ama konu geçici bölge oluşturma gibi seçeneklere geldiğinde bu kararı vermek için yasal güçlere sahip değiller.

Elektrik tüketiminin yanı sıra, büyük bir Bitcoin madenciliği bölgesinin yakınında yaşayan Bonner sakinleri, bilgisayarlar için soğutma fanlarından gelen muazzam miktarda gürültüden şikayet ediyorlardı. Montana Çevre Enformasyon Merkezi personeli, bölgedeki kripto para madenciliği faaliyetleri nedeniyle elektrik faturalarının bazı bölümlerde 100 dolar arttığını söyledi.

Montana’nın seçilmesinde rol oynayan en büyük etkenlerden biri bilgisayarların soğutulmasına yardımcı olan soğuk havaydı. Eskiden diğer bir etken de madencilikte kullanılan enerjinin düşük maliyetli olmasıydı fakat madencilik faaliyetlerinden dolayı bu maliyetin de arttığı söyleniyor.

Haziran ayında yapılan bir kamu duruşmasına yol açan bu şikayetler, komisyon üyeleri tarafından konuyla ilgili görüşlerin doğru bir şekilde değerlendirilmesi için zaman ayırmak amacıyla askıya alındı. Duruşma sırasında ifade edilen görüşlerin %92’si askıya almayı desteklemiş, ancak komisyon üyeleri bunu yapma yetkisine sahip olmadıkları için onaylayamamıştır.

Komisyoncular madencilik ve diğer faaliyetler hakkında moratoryumu onaylamak yerine, personelinin konuyla ilgili çözümler bulmak için zaman ayırmalarını tavsiye etti. Komisyon aynı zamanda moratoryumun savunmasını yapan ajansları, sadece bBtcoin madenciliğine odaklanmak yerine, küresel olarak gürültü ve çevresel etkiler sorunlarına bakmaya teşvik etti.

Bu, Bitcoin madencilerinin enerji tüketimi konusunda yaşadığı ilk sorun değil. Bu yılın başlarında, Washington eyaletinde görev yapan komisyoncular tarafından Bitcoin madencileri için elektrik faturasında %50 zam yapılmasına karar verilmişti.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin