MicroStrategy, Bitcoin düşerken varlık satışı yapacak mı? Michael Saylor açıkladı
MicroStrategy, Bitcoin düşerken varlık satışı yapacak mı? Michael Saylor açıkladı

MicroStrategy, Bitcoin düşerken varlık satışı yapacak mı? Michael Saylor açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Saylor, MicroStrategy’nin portföyünde bulunan Bitcoin’leri satma niyetinde olmadığını dile getirdi. Saylor, dijital varlığın yazılım şirketi için uzun vadede büyük getiriler sağlayacağına inanıyor.

En iyi kripto varlıklarının değerleri düşmeye devam ederken kripto kışı devam ediyor

Michael Saylor, Bloomberg’s Studio 1.0 ile gerçekleştirdiğini sanal bir röportajda şirketinin Bitcoin tasarruflarını hiçbirini satmayacağını açıkladı.

Yaklaşık üç aylık düzeltmeye rağmen Michael Saylor, şirketinin Bitcoin ile ilgili planlarının değişmediğini belirtti. Doğru zaman ufku ile Bitcoin sahiplerinin değer takdiri göreceğini kaydetti.

“Bitcoin’e yatırım yapacaksanız, kısa zaman ufku dört yıldır, orta zaman ufku 10 yıldır ve doğru zaman ufku sonsuza kadar… doğru zaman ufku göz önüne alındığında, sorun yok.”

Saylor, ayılar kalıcı bir hakimiyetten zevk alsalar bile MicroStrategy’nin Bitcoin anlayışını sürdüreceğini vurguladı. Kripto varlık üzerinde yükselişe devam ettiğini ve firmanın mevcut döviz kurları göz önüne alındığında 5 milyar doların üzerinde varlık satın aldığını görmüş olan Bitcoin satın alma planında bir U dönüşü yapmayacağını iddia ediyor. Saylor, “Asla. Hayır. Biz satıcı değiliz. Sadece Bitcoin alıyoruz ve elimizde tutuyoruz, değil mi? Stratejimiz bu.” şeklinde bir ifadeye sahip.

MicroStrategy, Ağustos 2020 itibarıyla portföyünün bir parçası olarak Bitcoin satın alan ve elinde tutan ilk halka açık şirket oldu. O zamandan beri şirket, varlıklarını yaklaşık 124.391 BTC’ye yükseltmeye devam etti. MicroStrategy’nin dijital varlığa büyük ölçüde maruz kalması, başkalarının hisse senetleri aracılığıyla dolaylı olarak Bitcoin’e maruz kalmasına izin verdi.

Saylor’un firması, Ağustos 2020’deki taahhüdünü takip ederek farklı durumlarda varlıklarını artırdı. Firmanın geçen yıl Aralık ayının ortasında yaklaşık 1.914 BTC satın aldığı söyleniyor. Pazar düzeltmelerinden bağımsız olarak, Saylor hâlâ Bitcoin’in enflasyona karşı üstün bir koruma olduğuna inanıyor. Rekor enflasyon rakamları karşısında, şirketin Bitcoin varlıklarının ona “büyük rahatlık” verdiğini söyledi.

Kripto ekosisteminde uzun kış

Kripto piyasaları yaklaşık 3 aydır uzun bir düzeltme görüyor. Analistler, kalıcı satışları, 2021’de gelişen piyasanın yaşadığı devasa yıldan sonra kâr elde eden kurumlara bağladılar. Varlıkların, boğalar için heyecan sağlamak için mevcut düşüşü ne zaman bırakacağı belli değil, ancak yatırımcılar büyük bir kırılma olabileceği konusunda iyimserler.

Pazar lideri Bitcoin, düşüş sırasında en çok etkilenen kripto varlıklarından biri oldu. Kasım ayının başlarında yaklaşık 69 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, Bitcoin yaklaşık %40 değerinde bir düşüş yaşadı. Piyasa değeri de bir düşüş gördü ve bugün 1 trilyon dolardan yaklaşık 651 milyar dolara düştü.

Bitcoin pazar hakimiyeti de düşmeye devam ediyor ve daha fazla altcoin çekiş kazanmaya başladıkça %40’ın altında rekor düşük seviyelere ulaşıyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin